hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İŞKUR 2019 GSB kura sonuçları: 2 ilde GSB personel alımı sonuçları açıklandı

    İŞKUR 2019 GSB kura sonuçları: 2 ilde GSB personel alımı sonuçları açıklandı
    expand

    GSB sonuçları için Bakanlık’tan yapılacak olan açıklamayı beklemeye başlayan adaylar iki ilde İŞKUR personel alımı sonuçlarını öğrendi. Gençlik ve Spor Bakanlığı personel alımı sürecini İŞKUR üzerinden yürüten kurum 2 ile ait sonuçları duyurdu. Peki, GSB kura sonuçlarının tamamı ne zaman açıklanacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İŞKUR, GSB kura sonuçları için bekleyen adaylara illerdeki sonuçları ilan etmeye başladı. Bakanlık bünyesinde görev alacak kişilerin belirlendiği personel alımlarında 2 ile ait kura sonuçları açıklandı. İşte kura sonuçlarının açıklandığı iller ve tüm sonuçların ilan edileceği sayfa…

    2019 GSB sonuçları ile ilgili heyecanlı bekleyiş sürerken Kastamonu ve Zonguldak il müdürlüklerinden sevindiren haber geldi. İki ile ait GSB kura sonuçları resmi internet adresi üzerinden yayınlandı.

    KASTAMONU GSB SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ…

    ZONGULDAK GSB SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ…

    Diğer illerdeki sonuçların da kesinleşmesinin ardından tüm sonuçların GSB tarafından birkaç gün içerisinde yayınlanması bekleniyor.

    GSB KURA SONUÇLARI SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ…

    KURA SONRASI SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

    Kuraya göre sözlü mülakata girmeye hak kazanan adaylar, bakanlığın yayımladığı bilgilerden yararlanarak teslim edecekleri belgeleri öğrenecek ve derlemelerine başlayacak.

    Belgeler incelendikten sonra belirlenen şartları taşıdığı tespit edilen ve ilan edilecek nihai listede yer alan adayların sözlü sınav yeri ve tarihleri bakanlığın internet sitesinde ilan edilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adayların, sözlü sınavda Genel Kültür (25 Puan), Genel Yetenek (25 Puan) ve Mesleki Bilgi ve Becerilerine ilişkin (50 Puan) konularda sınav kurulu Başkan ve üyelerinin ayrı ayrı vermiş oldukları puanların aritmetik ortalaması esas alınmak suretiyle sözlü sınav puanı belirlenecek.

    Sözlü sınavda başarılı sayılmak için, 100 tam puan üzerinden en az 70 puan alınması gerekecek.

    Genel Kültür ve Genel Yetenek alanında adayların kapalı zarf usulü ile rastgele seçme suretiyle belirleyeceği soruya vereceği yazılı cevap,

    Mesleki bilgi, beceri ve görevlerine ilişkin konularda ise yürütmekle yükümlü olacakları vazifelerdeki yetkinliklerini ölçmeye yönelik ve eğitim düzeylerine uygun olarak yapılacak değerlendirme esas alınacak.

    Yapılan sözlü sınav sonucunda asıl ve yedek olarak başarılı olan adaylar bakanlığın internet sitesinden ilan edilecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow