hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2019 KPSS lisans ve alan bilgisi geç başvuruları ne zaman?

    2019 KPSS lisans ve alan bilgisi geç başvuruları ne zaman
    expand

    KPSS başvuruları geçtiğimiz günlerde tamamlanmış sürece yetişemeyen adaylar ise geç başvuruların ne zaman başlayacağını araştırmaya başlamıştı. ÖSYM’den yapılan açıklamada geç başvuru başlangıç tarihi adayların bilgisine sunuldu. Peki, KPSS lisans ve alan bilgisi sınav ücretleri ne kadar olacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KPSS geç başvuruları önümüzdeki günlerde ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek. Alan bilgisi ve lisans oturumları için farklı ücret belirleyen kurum detayları resmi internet adresi üzerinden paylaştı. İşte geç başvurularla ilgili bilinmesi gereken tüm detaylar…

    GEÇ BAŞVURU ÜCRETLERİ NE KADAR?

    ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre 2019 KPSS lisans geç başvuru ücreti her oturum için 112,5 TL olacak. Alan bilgisi sınavı için belirlenen oturum ücreti ise 75 TL olacak. Adaylar katılacakları her oturum için belirlenen ücreti yatırmak zorunda.

    ÖDEMELER NEREYE YAPILACAK?

    Geç başvurularda ödemeler ÖSYM’nin ödeme sayfası üzerinden gerçekleştiriliyor. Kartlı ödeme sayfasına ücreti yatıran kişiler sınavlara kayıtlarını tamamlayabiliyor.

    KPSS GEÇ BAŞVURULARI HANGİ TARİHTE?

    Geç başvuruların başlangıç ve bitiş tarihi 28 Mayıs 2019 olacak. Saat 10:00’da başlayacak olan başvurular 23:59’da sona erecek.

    Öte yandan lisans sınavı 14-28 Temmuz 2019 tarihlerinde alan bilgisi sınavı ise 20-21 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow