hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2019 KYK bursları ne zaman yatacak? KYK burs ücretleri ne kadar?

    2019 KYK bursları ne zaman yatacak KYK burs ücretleri ne kadar
    expand

    13 Kasım'da açıklanan sonuçların ardından üniversite öğrenciler 2019 KYK bursları, ne zaman yatacak sorusunu sordu, YurtKur cevap verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Üniversite öğrencilerinin 23 gün beklediği KYK burs sonuçları, 13 Kasım 2018 tarihinde açıklandı. YurtKur tarafından açıklananan sonuçların ardından burs-kredi kazanan üniversite öğrencileri KYK taahhütname onayı yapması zorunlu. Taahhütname onayı yapmayan öğrenciler, burs-kredi imkanlarından yararlanamıyor. 

    e-devlet taahhütnane onay sayfasına gitmek için tıklayınız

    Burs kazanan öğrenciler için burslar ne zaman yatacak?

    YurtKur'un sayfasında açıklanan bilgi:İlk defa burs/ kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibariyle (ekim) normal öğrenim süresince ödeme yapılmaktadır. Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6-10. günleri arasında ödeme yapılmaktadır.

    Dikkat! KYK bursları devam etmesi için ne yapılmalı?

    Burs kazanan öğrenciler için YurtKur' burs imkanından yararlanmak isteyen öğrenciler için şu açıklamayı yaptı: Kurumumuzdan burs/öğrenim kredisi alan öğrencilerin başarı durumları YÖK Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden sorgulanmaktadır. Hazırlık sınıfı öğrencileri hazırlık sınıfını geçerek bir üst sınıfa başlamaları, diğer sınıflarda ise 4' lük sistem üzerinden diploma notu 2 ve üzeri, 100’ lük sistem üzerinden diploma notu 53,33 ve üzeri olan öğrenciler başarılı olarak değerlendirilmesi hususu Kurum Yönetim Kurulu tarafından karara bağlanmıştır. Diploma notu bu puanların altında kalan veya hazırlık sınıfını geçemeyen öğrencilerin bursu öğrenim kredisine dönüştürülmektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2019 KYK burs ücretleri ne kadar?

    2019 KYK öğrenim-burs ücretleri; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz ay Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni'nde öğrencilere müjdeyi vermiş ve burs/kredi miktarını önümüzdeki yıl (2019) itibarıyla lisansta 500, yüksek lisansta 1000, doktorada da 1500 lira alınacağını açıkladı.

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow