hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2019 KYK yurt ve burs başvuruları ne zaman başlayacak?

    2019 KYK yurt ve burs başvuruları ne zaman başlayacak
    expand

    Kredi Yurtlar Kurumu burs ve yurt başvuruları ile ilgili açıklamayı kısa süre içerisinde üniversite öğrencilerine yapacak. KYK’nın sunduğu yurt ve burs imkanından faydalanmak isteyen öğrenciler başvurularını yine kurum aracılığıyla gerçekleştirecekler. Peki, KYK burs başvurusu ne zaman başlayacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yurt başvurusu ile kazandıkları bölgelerde bulunan KYK yurtlarına yerleşme fırsatı bulacak olan öğrenciler burs başvurusu ile de eğitim desteği alacaklar. Konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmasa da geçtiğimiz yıllardaki süreç yurt ve burs başvurularıyla ilgili ipuçları veriyor.

    KYK yurt başvurularının, geçmiş yıllarda olduğu gibi yine e-Devlet üzerinden alınması bekleniyor. KYK'nın 2019-2020 eğitim öğretim yılı için yurt başvurularını alacağı tarihe ilişkin net bir bilgi yok ancak başvuruların, eylül ayının ilk haftası başlayacağı tahmin ediliyor.

    KYK YURT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

    Yurt başvuruları ÖSYM yerleştirme işlemlerinin sonuçlanmasının ardından yurtkur.gsb.gov.tr internet sitesi üzerinden duyurulur. Başvurular E-Devlet üzerinden alınmaktadır. Bu sebeple E-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek E-Devlet şifresi almaları veya diğer E-Devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekmektedir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow