hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2019 Mevlid Kandili ne zaman?

    2019 Mevlid Kandili ne zaman
    expand

    Mevlid Kandili’nin idrak edileceği tarih Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2019 dini günler takvimi içerisinde yerini aldı. Peki, hicri takvime göre r.evvel ayına denk gelen Mevlid Kandili bu yıl ne zaman idrak edilecek?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mevlid Kandili tarihi 2019 yılında bu gün için ibadet görevini yerine getirecek olan kişiler tarafından araştırılmaya devam ediyor. Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan dini günler takviminde Mevlid Kandili’nin denk geldiği tarih paylaşılmıştı.

    Bu takvimde yer alan bilgilere göre r.evvel ayının 11. Günü idrak edilecek olan Mevlid Kandili 2019 yılında 8 Kasım 2019 Cuma gününe denk gelecek.

    MEVLİD KANDİLİ ÖNEMİ NEDİR?

    "Mevlid-i Nebi" olarak da anılan ve Türkiye'de Mevlid Kandili olarak bilinen gece, Müslüman alemi için büyük önem taşıyor. İslam'ın mesajlarını sunan son peygamber Hz. Muhammed'in doğumunu anmak için düzenlenen törenler, tarihte ilk kez Mısır'da Fatımiler döneminde başladı. Çok geçmeden Eyyubiler tarafından da benimsenen kutlama programlarında çeşitli törenler ve şenlikler yapıldı.

    Tarihteki kutlamalarda, dönemin ve bölgenin alimleri, şairleriyle din ve devlet işlerinde yararlık gösterenlere, Türk-İslam devletlerinde çok eski bir gelenek olarak görülen ve hükümdarlar tarafından taltif için hazırlanan elbiseler (hil'atler) giydirildi ve hediyeler verildi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow