hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2019 Muharrem ayı ne zaman bitecek, safer ayı ne zaman başlayacak?

    2019 Muharrem ayı ne zaman bitecek, safer ayı ne zaman başlayacak
    expand

    Safer ayı başlangıcı 2019 yılında bu ayda ibadet edecek kişiler tarafından araştırılmaya devam ediyor. Peki, hicri takvime göre yılın ikinci ayı olacak olan Safer ayı için Diyanet İşleri Başkanlığı ne diyor? Safer ayına özel bir ibadet var mı ve bu yıl hangi tarihte başlayacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2019 dini günler takvimi içerisinde yer alan bilgilere göre Muharrem ayı 29 Eylül 2019 Pazar günü sona erecek. 30 Eylül 2019 Pazartesi günü ise Safer ayı başlayacak. Hicri takvime göre 1441. yılının Safer ayı pazartesi günü idrak edilecek.

    DİYANET’İN SAFER AYI AÇIKLAMASI

    Kurumun sıkça sorulan sorular sayfası üzerinden safer ayı ile ilgili yaptığı açıklama şöyle; Safer, kamerî/hicrî takvimin Muharrem ayından sonra gelen ikinci ayıdır. Safer ayının uğursuz olduğu ve bu ayda bela ve musibetlerin çokça meydana geldiği şeklinde bir anlayış Cahiliye dönemine ait olup (Ebû Dâvûd, Tıb, 24), dinimizde yeri yoktur. Dolayısıyla böyle bir anlayış hurafedir. Bu ayın diğer aylardan hiçbir farkı yoktur. Hz. Peygamber (s.a.s.) böyle bir anlayışı reddetmiş ve “Safer ayında uğursuzluk yoktur” buyurmuştur (Buhari, Tıb, 19).

    SAFER AYI İBADETLERİ NELER?

    Yine Diyanet’ten alınan bilgilere göre Safer ayına has özel bir dua veya ibadet şekli de yoktur. Hz. Peygamberin (s.a.s.) yaptığı günlük ibadet ve dualar, bu ayda da yapılır.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow