hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2019 sözleşmeli er kılavuzu MSB sayfasında yayımlandı

    2019 sözleşmeli er kılavuzu MSB sayfasında yayımlandı
    expand

    Milli Savunma Bakanlığı, 2019 yılı için sözleşmeli er başvuru kılavuzunun yayımlandığını duyurdu. Sözleşmeli er kılavuzu içerisinde başvuru şartları, sınav ve seçim bölümleri bulunuyor. Bakanlık, başvurularının nasıl yapılacağına dair soruya, kılavuz içerisinde cevap verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Kara Kuvvetli Komutanlığı için 2019 yılında alınacak olan sözleşmeli er başvurularının 19 Şubat 2019 tarihinde başladığını açıkladı. Başvuru yapacak olan adaylar için kılavuz yayımlayan bakanlık, başvuru şartları üzerinden önemli açıklamalarda bulundu.

    Başvuru nasıl ve ne zaman yapılır?

    Adaylar başvurularını https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinden e-devlet ile giriş yaparak Başvuru Programı Kullanma Talimatında (Ek-1) belirtilen esaslar dahilinde çevrimiçi (online) gerçekleştireceklerdir. Halen silahaltında olan adaylar çevrimiçi başvurularını yaptıktan sonra Ek-4’te bulunan dilekçeye başvuru sayfasının çıktısını da ekleyerek, kıta özlük dosyalarının muhafaza edildiği ilk amirine (nitelik belgelerinin hazırlanması için) müracaat edeceklerdir.

    TC Kimlik Numarası

    Adayların çevrimiçi (online) başvuru formunu doldurmalarını müteakip başvuru bilgileri başvuru merkezinde kayda girecektir. Başvurunun tamamlanmasını müteakip bütün işlemlerde TC Kimlik Numarası kullanılacaktır.

    Cep telefonu uyarısı

    Adaylara gerekli görüldüğü takdirde telefon veya kısa mesaj (SMS) ile bilgilendirme yapılabileceğinden, adaylar kendilerinin ya da kendilerine ulaşabilecek yakınlarının cep telefonlarını başvuru esnasında doğru ve eksiksiz beyan etmekle sorumludurlar.

    Başvuru şartları

    1. Adaylar başvuru ekranına E-devlet üzerinden giriş yapacaktır.
    2. Giriş yaptıktan sonra başvuru sihirbazı üzerinden ilerleyerek bilgilerim kısmından eğitim, iletişim, askerlik ve diğer istenen bilgileri mutlaka dolduracak ardından Tercih ekranına otomatik olarak yönlendirilecektir.
    3. Adaylar eğitim bilgisi alanında eğitim bilgisi ekle butonuna bastıktan sonra eğitim bilgilerini dikkatlice girmelidir.
    4. Terhis Belgesinin aslını veya e-Devlet üzerinden alınacak bilgisayar çıktısını getireceklerdir.
    5. Askerlik hizmetini yapmamış olan adaylar Askerlik Durum Belgelerini e-Devlet üzerinden temin edebileceklerdir (onaylı olması şartı aranmayacaktır).
    6. MSY 33-3 Sağlık Muayene Yönergesi 5.Bölüm 1-a maddesine istinaden;
                a FYT'ye katılabilmek için tek hekimden (aile hekimi, kurum hekimi vb.) "adayın spor (şınav, mekik ve koşu) yapmasında sakınca olmadığına dair rapor" ve,
                b. "FYT sırasında ortaya çıkabilecek her türlü sağlık problemimde sorumluluk tarafıma aittir" ibaresi bulunan "Muvafakat Yazısı" ile sınava katılacaklardır.
    Rapor ve Muvafakat örnekleri kılavuza eklenmiştir.
    7. Adaylar başvuru yapmadan önce mutlaka kılavuzu ve başvuru şartlarını dikkatle okumalıdırlar.
     
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow