hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2019 sözleşmeli öğretmen alımı başvuruları ne zaman başlayacak?

    2019 sözleşmeli öğretmen alımı başvuruları ne zaman başlayacak
    expand

    Sözleşmeli öğretmen atamaları ile ilgili başvuru süreci 2019 yılında MEB bünyesinde katılmak isteyen adaylar tarafından araştırılmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde 2019 atama takvimini yayınlayan Milli Eğitim Bakanlığı bir süre sonra ön başvuru sürecini başlatacak. İşte 2019 sözleşmeli öğretmen atama takvimi ve süreçle ilgili bazı detaylar…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sözleşmeli öğretmen alımları 2019 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek. Ön başvuruların tamamlanmasının ardından, sınav merkezleri seçimleri alınacak ve daha sonra sözlü sınav merkezleri açıklanacak. Sınavların gerçekleştirmesinin ardından sonuçlar ilan edilecek ve itiraz süreci başlayacak. Son olarak ataması gerçekleşen kişiler 20 bin öğretmen alımı projesi kapsamında istihdam edilmiş olacak.

    20 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI SÜRECİ

    Yayımlanan takvim bilgilerine göre ön başvuru alınması, sözlü sınav merkezlerinin ilanı, sınav merkezi tercihlerinin alınması gibi işlemler, 26 Mart-1 Nisan tarih aralığında gerçekleşecek. Adayların Sözlü Sınava Alınacakları Sınav Merkezleri ise 5 Nisan tarihinde ilan edilecek. Bu işlemlerin gerçekleşmesinin akabinde sözlü sınavlar 12-30 Haziran tarih aralığında tamamlanacak.

    Sözlü sınavların sonuçları 4 Temmuz tarihinde adayların erişimine açılacak. İtirazlar 8-10 Temmuz, itirazların tamamlanması ise 16 Temmuz tarihinde gerçekleşecek. Bu aşamaların tamamlanmasının ardından ise tercihlerin alınması ve atama işlemlerine dair tarih bilgileri bakanlık tarafından yayımlanacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2019 ATAMA TAKVİMİ

    2019 sözleşmeli öğretmen alımı başvuruları ne zaman başlayacak

    CUMHURBAŞKANI: 2019 YILINDA TOPLAM 40 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILMIŞ OLACAK

    Geçtiğimiz günlerde atama ile ilgili müjdeyi veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan'ın açıklamaları şöyleydi; Her sene olduğu gibi 2019 bütçesinden de aslan payını eğitime ayırdık. 100 günlük eylem planına aldığımız 20 bin sözleşmeli öğretmenin atamasını 8 Şubat'ta yapmıştık. İnşallah şimdi buna yenilerini ekliyoruz. Önümüzdeki aylarda 20 bin öğretmen ataması daha gerçekleştireceğiz. Atamayla ilgili takvim bugün Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından yayınlandı. Böylece 2019 senesi içinde toplam 40 bin öğretmenimizin ataması yapılmış olacak. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow