hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2019 yarıyıl tatili (sömestr) ne zaman başlayacak, karneler hangi gün alınacak?

    2019 yarıyıl tatili (sömestr) ne zaman başlayacak, karneler hangi gün alınacak
    expand

    15 tatil olarak da bilinen yarıyıl tatilinin ne zaman başlayacağı veliler ve öğrenciler tarafından merak konusu oldu. Karnelerin alınma tarihine sayılı günler kala sömestr başlangıcı MEB takviminde yerini aldı. Peki, 2018-2019 eğitim, öğretim yılında karneler ne zaman alınacak ve yarıyıl tatili ne zaman başlayacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    15 tatil başlangıç tarihi sömestr için tatil planı yapan kişiler tarafından araştırılmaya devam ediyor. Karnelerini alan öğrenciler ve velileri hakkında uyarılarda bulunan uzmanlarsa öğrencilere desteğin önemine vurgu yapıyor.

    Karnelerin ne zaman alınacağının kesinleşmesinin ardından ikinci dönemin başlangıç tarihi de öğrenciler tarafından merak konusu oldu. İşte sömestr süreci ile ilgili tüm detaylar ve 15 tatil öncesi bilinmesi gerekenler…

    15 TATİL NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

    Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2019 iş takvimine göre 15 Tatil, 18 Ocak 2019 tarihinde verilecek olan karnelerin ardından başlamış olacak. Sömestr tatili, 3 Şubat 2019 tarihinde sona erecek. Öğrenciler, 4 Şubat Pazartesi günü ders başı yapacak. İkinci kanaat dönemi ise 14 Haziran 2019 tarihinde sona erecek.

    YARIYIL TATİLİ SONRASI VELİLER NE YAPMALI?

    Bir eğitim öğretim yılının ilk dönemini daha geride bırakmaya sayılı günler kaldı. Öğrencileri yoğun ve stresli günlerin ardından dinlendirici ve eğlenceli bir tatil bekliyor. Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Servisi Koordinatörü Ayşegül Gürcü, “Yorucu bir dönemin ardından öğrenciler güzelce dinlenmeli, eğlenmeli ve kendilerine zaman ayırmalılar. Fakat bu süreçte derslerden fazlasıyla uzaklaşır, düzenlerini değiştirirlerse tatil bitiminde sömestr sonrası sendromu yaşayabilirler” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tatil sonrasında öğrencilerin sendrom yaşamaması adına Ayşegül Gürcü, “Ailelerin çok dikkatli olması gerekiyor. Çocuklar derslerden sonra tatile çok hızlı adapte olabilir. Fakat okula dönüşte aynı hızla uyum sağlayamaz. Bu nedenle bu geçiş döneminde çocuğunuzun eğlenmesine, dinlenmesine fırsat verirken uyku düzeninin çok fazla dışına çıkmamasına dikkat edin; ara sıra onunla dersler hakkında konuşarak okula dönüş anlamında hazırlayıcı ve destekleyici olun” diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow