hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ÖSYM, 2019 YDS1 sonuçlarını ne zaman açıklayacak?

    ÖSYM, 2019 YDS1 sonuçlarını ne zaman açıklayacak
    expand

    YDS 2019 ile yabancı dil bilgisini ölçen adaylar farklı dillerden sınava katıldılar. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün sınav öncesi yaptığı açıklamada adaylara başarılar dilerken sınava ilişkin bilgileri de aktarmıştı. Peki, YDS süresi ne kadardı ve adaylar sonuçları nereden öğrenebilecek?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    YDS bugün saat 10:00’da ÖSYM’nin belirlediği sınav merkezlerinde gerçekleştirildi. Adayların saat 10:00’dan önce sınav binalarında hazır bulunması gerektiğini hatırlatan kurum bu saatten sonra gelen öğrencilerin sınava alınmayacağının altını çizmişti.

    2019 yılında 3 kez basılı 13 kez de elektronik olmak üzere toplamda 16 kez Yabancı Dil Sınavı gerçekleştirilecek. Sınava katılacak olan kişiler Arnavutça, Boşnakça, Bulgarca, Çince, Danimarkaca (Danish dili), Ermenice, Farsça, Gürcüce, Hollandaca (Dutch dili), İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Korece, Lehçe, Macarca, Portekizce, Rumence, Sırpça, Ukraynaca (Ukraince) ve Yunanca dilleri içerisinden hangisini tercih ettiyse o dilden bilgileri ölçülmüş olacak.

    SINAV SÜRESİ NE KADAR?

    25 farklı dilde yapılacak olan sınavlardan ilki 24 Mart 2019 Pazar günü düzenlendi ve bazı dillerde çoktan seçmeli bazı dillerde ise klasik sınav yapıldı. 111 bin 458 adayın katıldığı sınavdan elde edilecek sonuçlara göre adaylar YDS puanlarına sahip olacak. Saat 10:00’da başlayan sınav toplamda 180 dakika yani 3 saat sürdü ve 13:00’te sona erdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK VE NEREDE OLACAK?

    Sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ile ilgili kurumdan net bir açıklama gelmese de değerlendirmelerin tamamlanmasının ardından kısa süre içerisinde sonuçların erişime açılması bekleniyor. YDS'ye ilişkin puan bilgileri ve sonuçları ÖSYM'nin sonuç sorgulama adresinde yerini alacak.

    ÖSYM SONUÇ SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ...

    2019 YDS 2 SINAVI NE ZAMAN?

    Bu sınava katılamayan veya diğer sınavlarda da şansını denemek isteyen adaylar için YDS 2 başvuru süreci 16-24 Temmuz tarihleri arasında olacak. Sınav ise 8 Eylül 2019 tarihinde gerçekleştirilecek.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow