hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2019 yılında asgari ücret ne kadar olacak, komisyon ne zaman toplanacak?

    2019 yılında asgari ücret ne kadar olacak, komisyon ne zaman toplanacak
    expand

    Asgari Ücret Tespit Komisyonu önümüzdeki günlerde 2019 yılı asgari ücret tutarını belirlemek üzere toplanacak. Asgari ücrete yapılacak zamlarla ilgili farklı kesimlerden görüşler gelmeye devam ederken komisyonun çalışmaları için geri sayım başladı. Peki, gelecek yıl asgari ücret ne kadar olacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Asgari ücret zammı 2019 yılında alınacak olan minimum maaş miktarını belirleyecek. Yapılacak zamla birlikte asgari ücret tutarının 1900 TL ile 2000 TL arasında bir rakama yaklaşması bekleniyor. İşte süreçle ilgili son gelişmeler…

    ASGARİ ÜCRET 2019’DA NE KADAR OLACAK?

    Normal hesaplamalara göre, asgari ücret, enflasyon rakamında herhangi bir hareketlilik yaşanmazsa 404 TL artarak 2 bin TL'nin üzerine çıkacak. Orta Vadeli Program'da yıl sonu için hedeflenen yüzde 20,18 yakalanırsa, 333 TL artarak 1.936 TL'ye yükselecek.

    KOMİSYON NE ZAMAN TOPLANACAK?

    Asgari ücret tespit komisyonunun aralık ayında yapacağı çalışmalar, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi içindeki ilk asgari ücret maratonu olacak. 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle, Asgari Ücret Tespit Komisyonu da, Cumhurbaşkanlığı teşkilat yapısı içindeki idari kurul, konsey ve komisyonlar arasına alındı, kurulun yapısıyla ilgili ise bir değişiklik yapılmadı. Buna göre komisyon 5 hükümet, 5 işveren ve 5 işçi temsilcisinin katılımıyla toplanacak. Kurul üye oylarının çoğunluğu ile de karar alacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Asgari ücret görüşmelerinde, 2018 yılı için 9 aylığına uygulanan 100 TL’lik asgari ücret desteği de önemli gündem maddelerinden biri olacak. Söz konusu destek, asgari ücretin bin TL’den 1300 TL’ye çıkarılması sırasında işverenlere destek için getirilmişti ve bu yılın ilk 9 ayı da dahil olmak üzere uygulandı. Ancak ekim ayı itibariyle destek sona erdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow