hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    YKS geç başvuruları ne zaman, ÖSYM sınav oturum ücreti ne kadar?

    YKS geç başvuruları ne zaman, ÖSYM sınav oturum ücreti ne kadar
    expand

    YKS geç başvuruları önümüzdeki günlerde ÖSYM tarafından alınacak. 15-16 Haziran 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan YKS oturumları için süreç kısa süre önce başlamıştı. Peki, sınava katılmak isteyen adaylar için son şans olan YKS geç başvuruları ne zaman başlayacak ve adaylar sınav ücreti olarak ne kadar ödeme yapacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    YKS başvuru süreci ile ilgili detaylar geçtiğimiz haftalarda netleşmişti. Belirtilen süre içerisinde başvurularını yapamayanlar içinse geç başvuruları bilgisi paylaşılmıştı. İşte 2019 YKS geç başvuruları ile ilgili detaylar ve sınava ilişkin bilgiler…

    YKS için geç başvuruları 19 Mart 2019 Salı günü alınacak. Saat 10:00’da başlayacak olan başvurular, 23:59’da sona erecek. Adaylar katılmak istedikleri her sınav için ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi üzerinden 75 TL yatıracak.

    ÖSYM ÖDEME SAYFASI

    OTURUM EKLEME İŞLEMİ NASIL YAPILACAK?

    12 Şubat-6 Mart 2019 tarihleri arasında YKS’ye başvuran ancak, TYT ve/veya AYT ve/veya YDT’ye girmek istemediği için ilgili oturumlara ait seçenekleri işaretlemeyen adaylar, geç başvuru gününde (19 Mart 2019 tarihi) bu oturumlara girmek için başvuru yapabilecekler ve geç başvuru sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayabileceklerdir.

    12 Şubat-6 Mart 2019 tarihleri arasında YKS’nin herhangi bir oturumuna başvuru yaparak sınav ücretini yatıran adaylar, sistemde kayıtlı oturum bilgilerini geç başvuru gününde değiştiremeyeceklerdir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    12 Şubat-6 Mart 2019 tarihleri arasında 2018-TYT puanım 200 ve üzeridir, 2019-YKS’nin hiçbir oturumuna girmeden 2018-TYT puanımı kullanmak istiyorum” seçeneğini işaretleyerek başvuru ücretini yatıran adaylar, geç başvuru gününde bu bilgisini değiştirerek YKS oturumları için başvuru yapabileceklerdir. Bu adaylar, yatırmış oldukları başvuru ücreti ile seçmiş oldukları YKS oturumunun geç başvuru günü sınav ücreti arasındaki farkı sınav ücreti olarak süresi içinde yatırabileceklerdir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow