hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2019 YKS tercih (Üniversite yerleştirme) sonuçları ne zaman açıklanacak?

    2019 YKS tercih (Üniversite yerleştirme) sonuçları ne zaman açıklanacak
    expand

    YKS 2019 sonuçlarının açıklanmasının ardından başlayan tercih süreci geçtiğimiz Pazartesi günü sona erdi. ÖSYM tarafından tercih sayfasının kapatılmasının ardından meraklı bekleyiş başladı. Özellikle, şehir dışında tercih yapan öğrenciler ve aileleri tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Peki, YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, detaylar…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    YKS 2019 tercih sonuçları merakla bekleniyor. Üniversite tercih sayfası geçtiğimiz Pazartesi günü sona erdi. Peki, üniversite yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, YKS 2019 tercihleri ile ilgili merak edilen detaylar…

    ÜNİVERSİTE KAYIT TARİHİ AÇIKLANDI

    YÖK tarafından belirlenen üniversite kayıtları 19 Ağustos Pazartesi günü başlayacak. Öğrenciler öncelikle kazandıkları üniversiteye internet üzerinden kayıt yaptıracaklar. Ardından kazandıkları üniversite tarafından istenen belgeleri hazırlayıp 23 Ağustos’a kadar teslim edecekler. Yani üniversite kayıtları 19 – 23 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

    YKS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

    Tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ise henüz belli değil. Ancak üniversite kayıt tarihi göz önüne alındığında tercih sonuçlarının kayıtlardan önceki son hafta da en geç 16 Ağustos Cuma günü açıklanması bekleniyor.

    Yerleştirme sonuçları ise “sonuç.osym.gov.tr” adresinden ya da ÖSYM AİS sayfası üzerinden öğrenilebilecek. Sonuçları öğrenmek isteyen adaylar aşağıdaki bağlantı üzerinden sonuçlar açıklandığı takdirde yerleştirme sonuçlarına ulaşabilirler.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow