hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2019 YÖKDİL sınavı ne zaman yapılacak?

    2019 YÖKDİL sınavı ne zaman yapılacak
    expand

    YÖKDİL sınavı tarihi 2019 yılında sınava katılacak olan adaylar tarafından araştırılmaya devam ediyor. Önümüzdeki aylarda gerçekleştirilecek olan sınavla adaylar yabancı dil bilgisi puanlarını elde edecek. Peki, YÖKDİL sınavı ne zaman yapılacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    YÖKDİL’in 2019 yılında ne zaman yapılacağı belli oldu. Sınav için giriş belgeleri ise ilerleyen günlerde açıklanacak. Büyük çoğunluğu İngilizce olmak üzere Almanca, Arapça ve Fransızca gibi diller üzerinden dil bilgisi puanlarını tespit edecek olan öğrenciler bu puanları çeşitli alanlarda kullanabilecekler.

    YÖKDİL SINAVI HANGİ TARİHTE YAPILACAK?

    Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil (YÖKDİL) sınavının 3 Kasım'da, ÖSYM tarafından, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) koordinasyonunda yapılacağı bildirildi.

    YÖK'ten yapılan açıklamada, alana özgü tek yabancı dil sınavı olan YÖKDİL'in geçen yıl Kurulun koordinasyonunda, Ankara Üniversitesi ile Anadolu Üniversitesi tarafından müştereken uygulandığı hatırlatıldı.

    Açıklamada, şunlar kaydedildi:

    "2019 yılı bahar dönemi sınavı başarıyla gerçekleştirilmiş olan YÖKDİL, 2019 yılı sonbaharından itibaren artık ÖSYM tarafından, yine YÖK’ün koordinasyonunda, fen, sağlık ve sosyal bilimler alanlarında uygulanmaya devam edecektir. 2019 yılı sonbahar dönemi YÖKDİL sınavı 3 Kasım 2019 tarihinde Almanca, Arapça, Fransızca ve İngilizce dillerinde yapılacaktır."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow