hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2020-2021 KPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? KPSS tercihleri saat kaçta bitiyor?

    2020-2021 KPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak KPSS tercihleri saat kaçta bitiyor
    expand

    KPSS tercih işlemleri 30 Aralık’ta alınmaya başlanmıştı. Tercihlerin sona ermesine saatler kala adaylar sonuçların ne zaman açıklanacağını araştırmaya başladı. Peki, KPSS tercihleri ne zaman bitecek ve tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KPSS tercihleri ile ilgili süreç 30 Aralık’ta ÖSYM tarafından başlatılmıştı. Kurum tercih süreciyle ilgili detayları da yine aynı gün paylaşmıştı. İşte tercihlerle ilgili bilinmesi gereken bazı detaylar…

    KPSS TERCİHLERİ NE ZAMAN BİTECEK?

    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin yaptığı bilgilendirmede yer alan detaylara göre 30 Aralık 2020 günü başlayan KPSS tercih işlemleri 7 Ocak 2021 Perşembe günü saat 23:59’da sona erecek.

    Henüz tercihlerini yapmamış olan adaylar tercih işlemlerini ÖSYM'nin AİS sayfası üzerinden gerçekleştirebilirler.

    KPSS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

    Sonuçların ne zaman açıklanacağı ile ilgili ÖSYM’de resmi bir tarih bulunmasa da yaklaşık 2 haftalık değerlendirmenin ardından sonuçların açıklanması bekleniyor. Sonuçlar kurumun sonuç sorgulama sayfası olan "sonuc.osym.gov.tr" adresinden ilan edilecek.

    ÖSYM AİS SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ...

    ÖSYM’nin sonuçlarla ilgili yaptığı bilgilendirme ise şöyle:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin internet sayfasından öğrenebileceklerdir. Yerleştirme bilgileri, yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin internet sayfasından adaylara ve kamuoyuna açıklandıktan sonra ÖSYM tarafından ilgili kurumlara elektronik ortamda verilecektir.

    Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara ve ilgili kurumlara postayla herhangi bir belge gönderilmeyecektir. Kamu kurum ve kuruluşları bu bilgileri, elektronik ortamda kendi şifreleriyle (ÖSYM’den edindikleri/edinecekleri kurum şifresiyle) edineceklerdir. Bir kadro veya pozisyona yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan yerleştirildikleri kamu kurum/kuruluşlarına başvuracaklar, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar nereye teslim edilmesi gerektiğini bu kurum veya kuruluşlardan öğreneceklerdir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow