hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    DGS ne zaman? 2020 ALES sınav tarihleri ÖSYM tarafından açıklandı

    DGS ne zaman 2020 ALES sınav tarihleri ÖSYM tarafından açıklandı
    expand

    Dikey Geçiş Sınavı ve ALES 2020 sınav tarihleri ÖSYM Başkanı Halis Aygün tarafından açıklandı. 2020 DGS tarihi  ve ALES ile ilgili önemli bilgiler veren Aygün, ALES’in bu yıl iki kez gerçekleştirileceğini duyurdu. İşte ALES ve DGS 2020 sınav tarihleri.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dikey Geçiş Sınavı tarihi corona virüsü tedbirleri kapsamında yeniden düzenlendi. Aynı şekilde normal şartlarda yılda 3 kez yapılan ALES de alınan tedbirler kapsamında bu yıl iki kez yapılacak. Yeni sınav tarihleri ÖSYM Başkanı Halis Aygün’ün yaptığı açıklama ile birlikte ortaya çıktı. Peki, DGS ve ALES ne zaman yapılacak?

    2020 DGS NE ZAMAN?

    Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 2020 yılında 9 Ağustos'ta uygulanacak. Üniversitelerde dikey geçiş hakkını kullanmak isteyen adayların katılacağı sınavla ilgili diğer detaylar ise önümüzdeki günlerde netleşecek.

    2020 ALES SINAV TARİHLERİ NE ZAMAN?

    2020 sınav takviminde, 3 kez yapılması planlanan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES), 2 kez gerçekleştirilecek. ALES-1 16 Ağustos, ALES-2 6 Aralık'ta uygulanacak.

    TÜM SINAVLARIN TARİHLERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

    AYGÜN: ADAYLAR MAĞDUR OLMAYACAK

    Adayların gönül rahatlığıyla hazırlıklarını yapmaya devam etmesini öneren Aygün, "Adaylarımız eksiklerini tamamlasınlar. Onlar bizim evlatlarımız, geleceğimiz, onların mağdur olmaması için gerekenler yapılmaktadır ve yapılacaktır. Her türlü duruma göre hazırlıklarımızı yaptık ve yapıyoruz. Bu kapsamda, tüm sınav tarihleri gözden geçirildi ve yeniden düzenlendi. YKS, Milli Eğitim Bakanlığının önereceği müfredat ve kazanımlara göre önceki yıllarla aynı çerçevede olacak. " diye konuştu.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow