hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2020 KPSS Alan Bilgisi, ÖABT, önlisans ve ortaöğretim sınavları ne zaman?

    2020 KPSS Alan Bilgisi, ÖABT, önlisans ve ortaöğretim sınavları ne zaman
    expand

    Corona virüsü tedbirleri kapsamında ÖSYM, güncellenen KPSS sınav tarihlerini paylaştı. 2020 KPSS Alan Bilgisi, ÖABT, Genel Kültür ve Genel Yetenek sınavları ile KPSS Önlisans ve KPSS Ortaöğretim sınavlarının ne zaman yapılacakları ortaya çıktı. İşte KPSS sınav tarihleri ile ilgili detaylar…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KPSS sınav tarihleri ÖSYM tarafından açıklandı. Kamu görevlisi olabilmek için 2020 yılında düzenlenecek sınavlara katılacak olan adayların hangi tarihte sınavlara girecekleri ortaya çıktı. Peki, hangi KPSS ne zaman yapılacak?

    KPSS ALAN BİLGİSİ VE AÖBT NE ZAMAN?

    Koronavirüs önlemleri kapsamında ÖSYM'nin 2020 sınav takvimi güncellendi. Buna göre, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) 25-26 Temmuz'da gerçekleşecek olması nedeniyle, bu tarihte yapılması planlanan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Lisans Alan Bilgisi Testi 12-13 Eylül'de uygulanacak.

    GENEL KÜLTÜR VE GENEL YETENEK SINAV TARİHLERİ

    KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri oturumları da 6 Eylül'de düzenlenecek. KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 20 Eylül'de gerçekleştirilecek.

    KPSS ÖNLİSANS VE ORTAÖĞRETİM NE ZAMAN?

    KPSS, önlisans düzeyinde 25 Ekim'de, ortaöğretim düzeyinde de 22 Kasım'da yapılacak. KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) 27 Aralık'ta düzenlenecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ÖSYM BAŞKANI HALİS AYGÜN’DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

    Adayların gönül rahatlığıyla hazırlıklarını yapmaya devam etmesini öneren Aygün, "Adaylarımız eksiklerini tamamlasınlar. Onlar bizim evlatlarımız, geleceğimiz, onların mağdur olmaması için gerekenler yapılmaktadır ve yapılacaktır. Her türlü duruma göre hazırlıklarımızı yaptık ve yapıyoruz. Bu kapsamda, tüm sınav tarihleri gözden geçirildi ve yeniden düzenlendi. YKS, Milli Eğitim Bakanlığının önereceği müfredat ve kazanımlara göre önceki yıllarla aynı çerçevede olacak. " diye konuştu.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow