hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2020 KPSS lisans Genel Kültür Genel Yetenek, Eğitim Bilimleri soruları, cevapları ne zaman yayınlanacak?

    2020 KPSS lisans Genel Kültür Genel Yetenek, Eğitim Bilimleri soruları, cevapları ne zaman yayınlanacak
    expand

    ÖSYM KPSS Genel Kültür, Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri sınavları dün gerçekleştirildi. 2020 Kamu Personeli Seçme Sınavı’na katılan adaylar KPSS soruları ve cevapları için ÖSYM’den gelecek resmi açıklamayı beklemeye başladı. Peki, KPSS Genel Kültür Genel Yetenek soruları ve cevapları ne zaman açıklanacak, Eğitim Bilimleri soruları ve cevap anahtarı ne zaman yayınlanacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ÖSYM KPSS soruları ve cevap anahtarı ile ilgili resmi duyuruyu diğer sınavlarda olduğu gibi resmi internet adresi üzerinden yapacak. 2020 KPSS Genel Kültür – Genel Yetenek Sınavı ile Eğitim Bilimleri Sınavı dün gerçekleştirildi.

    Günü ilk oturumu olan Genel Kültür Genel Yetenek Sınavı saat 10:15’te başladı ve adaylara 130 dakika süre tanındı.

    Saat 14:45’te başlayan Eğitim Bilimleri Sınavı için adaylara verilen süre ise 100 dakika oldu.

    KPSS SORULARI VE CEVAPLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

    2020 KPSS Genel Kültür Genel Yetenek Soruları ve cevap anahtarı ile Eğitim Bilimleri soruları ve cevap anahtarının bu hafta içerisinde erişime açılması bekleniyor. Kurumdan resmi bir açıklama geldiği anda içeriğimizde yerini alacak.

    ÖSYM AİS SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ…

    GENEL KÜLTÜR – GENEL YETENEK VE EĞİTİM BİLİMLARI SORULARI VE CEVAPLARI NEREDE OLACAK?

    Sorular ve cevapların diğer sınavlarda olduğu gibi bir kısmının herkese açık olarak tamamınınsa sadece sınava katılan adayların erişimine açık olarak yayınlanması bekleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sorular ve cevap anahtarı yayınlandığında ÖSYM’nin resmi internet adresinden ilgili duyuru yapılacak. Sınava katılan adaylar AİS sayfası üzerinden TC kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yaparak sorular ve cevaplara ulaşabilecekler.

    SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

    KPSS genel yetenek genel kültür ve eğitim bilimleri sonuçları 22 Ekim’de erişime açılacak.

    Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebilecekler. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacak. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmünde olacak.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow