hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bayram ne zaman, hangi gün? Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı var mı?

    Bayram ne zaman, hangi gün Kurban Bayramında sokağa çıkma yasağı var mı
    expand

    Kurban Bayramı için geri sayım sürerken sokağa çıkma yasağı ile ilgili peş peşe son dakika açıklamaları geldi. Önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ardından da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay kısıtlamaya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Peki, 2020 Kurban Bayramı ayın kaçında başlayacak ve ne zaman sona erecek, bayramda sokağa çıkma yasağı olacak mı?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kurban Bayramı’nda kurban ibadeti ve bayram tatili için plan yapan kişilerin beklediği haber geldi. Peş peşe yapılan açıklamalarda kısıtlamaların olup olmayacağı sorusu netlik kazandı. İşte yapılan açıklamalarda yer alan detaylar…

    BAYRAMDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

    Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuya ilişkin açıklaması şöyle: Kurban Bayramı için böyle bir adım atmak biraz zor. Ama değerlendirmesini tabi Bilim Kurulu yapacağı gibi biz de Bilim Kurulu ile bunu paylaşabiliriz. Kurban Bayramı'nın özellikleri, hususiyetleri çok çok farklı. O gün kurbanlar kesilecek, herkes özellikle de birbirini ziyaret ki bu sadece bayramda oluyor. Şu anda gündemimizde böyle bir durum yok.

    FUAT OKTAY SEYAHAT KISITLAMASI YA DA YASAK YOK 

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kurban Bayramı’na yönelik önlemlerin bir sonraki kabine toplantısında görüşüleceğini söyledi. Bilim Kurulu’nun değerlendirmeleri alındıktan sonra uygulanacak tedbirlerin belirleneceğini ifade etti. Peki, Kurban Bayramı’nda sokağa çıkma yasağının ilan edilmesi ya da şehirlerarası seyahatlerin kısıtlanması düşünülüyor mu? Kesinlikle düşünülmediğini söyledi. Ama kurban kesimiyle ilgili birtakım düzenlemelerin yapılacağını ifade etti. Koronavirüs öncesinde olduğu gibi kalabalık yerlerde, hijyen kuralına uyulmayan kurban kesimine izin verilmeyeceğini söyledi. “Maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyulacak. Eski bayramlarda olduğu gibi yoğun bayramlaşmalar yaşanmayacak. Ama kurban kesilecek. Kurban kesimiyle ilgili tedbirler alınacak. Hijyene dikkat edilmesi ve kalabalıkların oluşmaması için kurban kesimine bir sistem getirilecek” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2020 KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN, AYIN KAÇINDA?

    Diyanet İşleri Başkanlığı’nın dini günler 2020 takviminde yer alan bilgilere göre bayram

    • 31 Temmuz 2020 Cuma günü başlayacak.
    • 1 Ağustos 2020 Cumartesi,
    • 2 Ağustos 2020 Pazar ve
    • 3 Ağustos 2020 Pazartesi günleri devam edecek.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow