hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2020 KYK burs başvurusu sonuçları ne zaman açıklanır? KYK burs sonuçları için gözler GSB'de

    2020 KYK burs başvurusu sonuçları ne zaman açıklanır KYK burs sonuçları için gözler GSBde
    expand

    KYK burs başvuru sonuçları ile ilgili GSB’den gelecek açıklama beklenmeye devam ediyor. Üniversite öğrencilerinin Kredi ve Yurtlar Kurumu burs imkanından faydalanmak için gerçekleştirdiği başvuruların sonuçları önümüzdeki günlerde ilan edilecek. Peki, KYK burs sonuçları ne zaman ve nerede açıklanacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Üniversite öğrencilerine verilen burs imkanından faydalanmak isteyen öğrenciler KYK burs başvuru işlemlerini geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Belirli kriterlere göre yapılacak sıralandırma ile birlikte kurumdan burs alacak öğrenciler belirlenecek. Burs çıkmayan öğrenci ise dilediği takdirde kredi imkanından faydalanabilecek, ancak krediler geri ödemeli olacak.

    KYK BURS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

    Burs sürecinde farklı kurumlardan evrakların değerlendirme aşamalarının olması nedeniyle sonuçların ikinci dönemin başına yetiştirilmesi bekleniyor. Bu durum göz önüne alındığında Aralık ayının son haftası ve sonrasında KYK başvuru sonuçları ile ilgili açıklama yapılacağı tahmin ediliyor.

    Resmi açıklamalar için Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın sosyal medya hesapları ile internet adresi takip edilebilir.

    Sonuçların yine e-devlet aracılığıyla açıklaması beklenirken, açıklama sonrası adaylardan gerekli evraklar talep edilecek ve başvurularda ödeme aşamasına geçilecek. Öğrencilere açılacak Ziraat Bankası hesabına belirtilen miktar yatırılacak.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow