hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ÖSYM 2020 MSÜ soruları, cevap anahtarı yayınlandı! MSÜ sınavı nedir?

    ÖSYM 2020 MSÜ soruları, cevap anahtarı yayınlandı MSÜ sınavı nedir
    expand

    MSÜ soruları ve cevapları ÖSYM tarafından erişime açıldı. 2020 MSÜ sınavı sorularının yüzde 10'luk kısmı herkese açık olarak tamamı ise sadece sınava katılan adayların erişimine açık olarak yayınlandı. Peki, MSÜ sınavı nedir, 2020 Milli Savunma Üniversitesi sonuçları ne zaman açıklanacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı 2020 yılında 14 Haziran tarihinde gerçekleştirildi. Sınava katılan adaylar buradan elde edecekleri puanlara göre MSÜ’de yer alabilecek ardından da MSB bünyesinde görev alacaklar. Peki, sonuçlar hangi tarihte açıklanacak ve sorular ne zaman yayınlanacak?

    MSÜ SORULARI VE CEVAPLARI YAYINLANDI

    ÖSYM tarafından erişime açılacak olan sorular ve cevaplar genellikle sınavı takiben en geç 5 gün içerisinde duyuruluyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin “duyurular” sayfası üzerinden adaylar soruların ve cevapların erişime açılıp açılmadığını öğrenebilecekler. Kurum diğer sınavlarda olduğu gibi soruların belirli bir kısmını herkese açık olarak, tamamını ise sadece sınava katılan adayların bilgisine açık olarak yayınlandı.

    SORULARIN YÜZDE 10'U İÇİN TIKLAYINIZ...

    SORULARIN TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ...

    Konuyla ilgili ÖSYM'den yapılan açıklama ise şöyle: 14 Haziran 2020 tarihinde uygulanan Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavının  (2020-MSÜ) Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarının % 10’u  aşağıdaki bağlantıdan sunulmuştur.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sınava başvuran adaylar, Temel Soru Kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına, 14 Haziran 2020 tarihinde saat 14.00’ten itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleriyle 10 gün süreyle erişebileceklerdir.

    2020 MSÜ SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

    ÖSYM’nin verdiği bilgilere göre 14 Haziran 2020 Pazar günü gerçekleştirilen sınavın sonuçları 7 Temmuz’da açıklanacak. Adaylar ÖSYM’nin “sonuç” sayfası üzerinden TC kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yaparak sonuçları öğrenebilecekler.

    MSÜ NEDİR?

    MSÜ Sınavı Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı olarak biliniyor. Bu sınavdan yeterli puanı alan adaylar Milli Savunma Üniversitesi'nde okumaya ardından da Milli Savunma Bakanlığı'nda görev almaya hak kazanıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow