hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2020 Nisan ara tatili ne zaman? Okullar Nisan ayının kaçında tatil yapacak?

    2020 Nisan ara tatili ne zaman Okullar Nisan ayının kaçında tatil yapacak
    expand

    Nisan ara tatili ile milyonlarca öğrenci bir kez daha tatil yapma fırsatı bulacak. Bu yıl ilk kez uygulamaya koyulan ara tatil kapsamında öğrenciler ilk tatili Kasım ayında gerçekleştirmişti. Peki, Nisan ara tatili ne zaman başlayacak ve okullar Nisan’ın kaçında tatil olacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Corona virüsü nedeniyle “Okullar tatil olacak mı?” sorusu son dönemde sıklıkla sorulmaya başlandı. Uzmanlar CNN TÜRK ekranlarında canlı yayında henüz bu kararı getirecek derece bir riskin bulunmadığını belirtirken gerekli olduğu takdirde okullarda eğitime ara verilebileceğini ifade ettiler.

    Her yıl iki kez gerçekleştirilen ara tatil uygulaması kapsamında yılın ikinci ara tatili Nisan ayında yapılacak.  Öğrenciler ara tatil ve dönem tatilinin ardından yılın üçüncü tatilini yapmış olacaklar.

    NİSAN ARA TATİLİ NE ZAMAN 2020?

    Yılın ikinci ara tatili 6-10 Nisan tarihleri arasında idrak edilecek. 4 Nisan 2020 Cumartesi günü başlayacak olan tatil 13 Nisan 2020 Pazartesi günü tamamlanmış olacak. Peki, yaz tatili ne zaman başlayacak?

    YAZ TATİLİ HANGİ TARİHTE?

    2019-2020 eğitim öğretim döneminin sona ereceği ve yaz tatilinin başlayacağı tarih ise 19 Haziran’da başlayacak. Öğrenciler bu tarihin ardından 11 haftalık yaz tatili başlangıcı yapmış olacaklar.

    Bu tatillere ek olarak yine resmi tatillerde de okullar kapalı olacak. Eğitim ve öğretimin olmayacağı diğer tarihler ve günler şöyle;

    • 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı: 23 Nisan 2020 Perşembe
    • 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı: 19 Mayıs 2020 Salı
    • Ramazan Bayramı 2020: 24 Mayıs Pazar, 25 Mayıs Pazartesi ve 26 Mayıs Salı
       
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow