hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2020 Ramazan Ayı ne zaman başlıyor? Diyanet 2020 Ramazan başlangıcı

    2020 Ramazan Ayı ne zaman başlıyor Diyanet 2020 Ramazan başlangıcı
    expand

    Ramazan Ayı 2020 tarihi yılbaşının yaklaşmasıyla birlikte İslam Dünyasının genelinde merakla araştırılıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Günler Takvimi’nde 2020 Ramazan Ayı başlangıç tarihi de yer aldı. Peki, 2020 Ramazan Ayı ne zaman başlayacak? İşte, 2020 Ramazan Ayı merak edilen detaylar…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ramazan 2020 tarihi Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Günler Takviminde yer aldı. Peki, 2020 Ramazan Ayı ne zaman başlayacak? İşte, İslam Dünyası’nın heyecanla beklediği 11 ayın sultanı Ramazan Ayı’nın başlangıcı…

    RAMAZAN AYI BAŞLANGICI NE ZAMAN?

    Ramazan Ayı Hicri Takvimin dokuzuncu ayı… Ramazan ayının başlangıcı aynı zamanda üç aylar olarak bilinen Recep, Şaban ve Ramazan Ayı’nın sonuncu ayıdır. Hicri takvim ve Miladi Takvim arasındaki 10 günlük fark nedeniyle Ramazan Ayı her yıl bir önceki yıldan 10 gün daha önce başlıyor. Geçtiğimiz yıl 16 Mayıs’ta başlayan Ramazan Ayı bu yıl 24 Nisan’da başlayacak. Diyanet Takvimi’ndeki tarihlere göre 2020 Ramazan Ayı, 23 Mayıs günü sona erecek.

    Ramazan, sabırlı ve kanaatkâr halimizle bizi takvaya eriştiren oruç ibadetinin farz kılındığı aydır. Hidayet ve istikamet rehberimiz Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı aydır. Cenâb-ı Hak bu hususu bizlere şöyle beyan eder: “Ramazan ayı, insanlar için bir hidayet rehberi, doğru yolun ve hak ile batılı birbirinden ayırmanın apaçık delilleri olarak Kur'an'ın kendisinde indirildiği aydır. Öyle ise içinizden kim bu aya ulaşırsa onu oruçla geçirsin... (Bakara 185)

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ramazan, yaz sonunda yağıp yeryüzünü kir ve tozdan temizleyen güz yağmuru gibi müminleri günahlardan arındıran tövbe ayıdır. Nitekim Resûl-i Ekrem (s.a.s), “Kim inanarak ve karşılığını Allah'tan bekleyerek Ramazan orucunu tutarsa geçmiş günahları bağışlanır” (Buhari, İman, 28) buyurmuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow