hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2020 Ramazan Bayramı sokağa çıkma yasağı 9 gün mü olacak?

    2020 Ramazan Bayramı sokağa çıkma yasağı 9 gün mü olacak
    expand

    Ramazan Ayı’nın yarısını geride bıraktık. Gözler ise şimdiden bayrama çevrildi. En çok merak edilenler arasında ise “Ramazan Bayramı tatili kaç gün?” ve “Ramazan Bayramı sokağa çıkma yasağı 9 gün mü olacak?” sorularının cevabı… Peki, 2020 Ramazan Bayramı’nda sokağa çıkma yasağı 9 gün olacak mı? Tatil kaç gün sürecek? İşte, merak edilen detaylar…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ramazan Bayramı öncesi geri sayım başladı. Merak edilenler arasında ise Ramazan Bayramı Sokağa çıkma yasağı tarihleri ve bayram tatilinin kaç gün olacağı ile ilgili detaylar ilk sıralarda yer alıyor. Peki, Ramazan Bayramı sokağa çıkma yasağı 9 gün olacak mı? Ramazan Bayramı tatili kaç gün İşte, Merak edilen detaylar…

    2020 RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

    Ramazan Bayramı bilindiği üzere 11 Ayın Sultanı Ramazan Ayı’nın bitmesinin ardından Şevval Aayı’nın ilk üç gününde eda ediliyor. Esas adı Ayd-ül Fıtır yani Fıtır Bayramı olan Ramazan Bayramı Hicri Takvim ve Miladi Takvim arasındaki 10 günlük zaman farkı nedeniyle her yıl bir önceki yıldan 10 11 gün daha önce kutlanmaya başlanıyor. Geçtiğimiz yıl 4 Haziran günü başlayan bayram bu yıl ise 24 Mayıs Pazar günü başlayacak. Bayramın üçüncü ve son günü ise 26 Mayıs Salı günü idrak edilecek.

    BAYRAM TATİLİ 9 GÜN OLACAK MI?

    Bayram tatilinin 9 gün olup olmayacağı ile ilgili henüz kesin bir bilgi söz konusu değil. Öte yandan bayramda ve bayram tatili süresince sokağa çıkma yasağı ilan edilip edilmeyeceği de bilinmiyor. Merak edilen soruların bayramdan önce cevabını bulacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    RAMAZAN BAYRAMI SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI 9 GÜN MÜ?

    Bilindiği üzere hafta sonları sokağa çıkma yasağı uygulanıyor.  Bu uygulama Mayıs Ayı içerisinde de devam edeceği için bayramın ilk günü yani 24 Mayıs Pazar günü sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş olacak. Bayramdan önceki Salı günü ise 19 Mayıs ve resmi tatil… Tıpkı 23 Nisan’daki gibi 19 Mayıs’ta da tatil ilan edilip Pazartesi de tatile dahil edilerek sokağa çıkma yasağının 4 güne tamamlanması bekleniyor. Bayramın başlayacağı hafta sonuna kadar geçen Çarşamba ve Perşembe günlerinde de yasak ilan edilmesi halinde bayramda 9 gün sokağa çıkma yasağı olmuş olacak. Ancak henüz böyle bir uygulamaya gidileceği ile ilgili bir karar olmadığı gibi resmi kaynaklardan buna yönelik bir olasılık da dile getirilmedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow