hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ek tercih kılavuzu 2020... ÖSYM YKS ek tercih yerleştirme başvurusu başladı! İşte başvuru ücreti

    Ek tercih kılavuzu 2020... ÖSYM YKS ek tercih yerleştirme başvurusu başladı İşte başvuru ücreti
    expand

    YKS ek yerleştirme işlemleri ek tercih kılavuzunun yayınlanmasının ardından başladı. ÖSYM YKS ek yerleştirme başvuru ücreti için belirlenen miktarın ödemesini gerçekleştiren adaylar başvurularını yapabilecekler. Peki, YKS ek tercih (yerleştirme) başvurusu ne zaman bitecek ve başvurular nasıl yapılacak? İşte YKS ek tercih kılavuzu ile ilgili detaylar...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    YKS ilk tercih ve yerleştirme sürecinin tamamlanmasının ardından ek tercihlerle ilgili geri sayım başlamıştı. ÖSYM tarafından ek tercih sürecinin başlatılmasının ardından ilk tercihlerinde herhangi bir alana yerleşemeyen adaylar başvurularını yapabilecekler. Peki, ek tercihler hangi tarihte bitecek?

    EK TERCİH BAŞVURUSU NE ZAMAN BİTECEK?

    2020-YKS Ek Yerleştirme Kılavuzu bugün yayınlandı, tercihler 17-23 Eylül'de http://ais.osym.gov.tr ve ÖSYM AİS mobil uygulamasından yapılabilecek.

    YKS EK TERCİH KILAVUZU YAYINLANDI

    ÖSYM, resmi internet adresi üzerinden ek tercih başvurularında kullanılacak olan kılavuzu yayınladı. İşte o kılavuzun adresi...

    TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ...

    EK YERLEŞTİRME BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

    Başvuruda bulunmak isteyen adaylar başvuru ücreti olarak 20 TL yatıracaklar. Ödemeler anlaşmalı bankalar üzerinden ya da ÖSYM'nin kartlı ödeme sisteminden yapılabilecek.

    BAŞVURU ÜCRETİ ÖDEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

    YKS EK TERCİHİ NASIL YAPILIR?

    YKS ek tercih işlemleri de ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden yapılacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM’ye bildirilecek. Yükseköğretim programlarının 2020-YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezî olarak Ek Yerleştirme yapılacaktır. Merkezî yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacaktır. Ek Yerleştirmede; ön lisans ve lisans programlarına merkezî genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında puanı olan aday yerleştirilmeyecektir. Kesin kayıt sonunda kontenjan açığı kalan programlara ön kayıtla öğrenci alınmayacak.

    TERCİH YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

    EK TERCİH BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

    Ek yerleştirme tercih ücreti 20,00 TL olacak. Ek yerleştirme için tercih yapan adaylardan ek yerleştirme ücretini yatırmayanların ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihler işleme alınmayacak. ÖSYM Yönetim Kurulunun 14.01.2019 tarihli kararı gereği, şehit eşi, şehit çocuğu, gazi, gazi eşi ile gazi çocuklarından ek yerleştirme ücreti alınmayacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow