hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2020 YKS sınav yerleri belli oldu mu, giriş belgesi ne zaman yayınlanacak?

    2020 YKS sınav yerleri belli oldu mu, giriş belgesi ne zaman yayınlanacak
    expand

    YKS sınav giriş belgesi 2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na katılacak adayları sınav yerleri ile ilgili bilgileri gösterecek. Adayların hangi merkezde sınav olacağını gösterecek olan belgeler kısa süre içerisinde erişime açılacak. Peki, YKS sınav yerleri ne zaman ve nerede açıklanacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı için oldukça kısa bir süre kaldı. Sınav için duyurulan tarihin yaklaşmasıyla birlikte de sınav merkezlerinin ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu. Peki, adaylar sınav belgelerini hangi gün ve nereden öğrenebilecekler?

    YKS SINAV YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

    ÖSYM adayların sınavlara girecekleri merkezleri henüz duyurmadı. Önceki sınavlarda uygulanan sistemin bu sınavda da uygulanması halinde sınav giriş belgelerinin YKS’ye yaklaşık 10 gün kala duyurulması bekleniyor.

    Yani sınavların 27-28 Haziran tarihleri arasında yapılacağı göz önüne alınırsa YKS sınav giriş belgelerinin 15-19 Haziran tarihleri arasında açıklanacağı söylenebilir. Belgeler ÖSYM’nin AİS sayfası üzerinden erişime açılacak.

    ÖSYM AİS SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ…

    YKS 2020 NE ZAMAN?

    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nden yapılan açıklamada yer alan bilgilere göre sınavların yapılacakları tarihler şöyle;

    • YKS Temel Yeterlilik Sınavı 27 Haziran 2020 10:15 
    • YKS Alan Yeterlilik Testi 28 Haziran 2020 10:15
    • YKS Yabancı Dil Testi 28 Haziran 2020 - 15:45  
       
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow