hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İOKBS ne zaman yapılacak? MEB 2021 takvimi LGS sınav tarihleri

    İOKBS ne zaman yapılacak MEB 2021 takvimi LGS sınav tarihleri
    expand

    2021 yılında İOKBS ve LGS sınavlarına katılacak olan adaylar sınavların hangi tarihte gerçekleştirileceğini araştırmayı sürdürüyor. MEB 2021 sınav takvimi içerisinde bu sınavların yapılacak tarihler duyuruldu. Peki, 2021 LGS ve İOKBS ne zaman yapılacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek olan MEB sınavları ile adaylar Liselere Geçiş Sınavı’na ve İOKBS’ye katılabilecekler. Sınavlar öncesi yakın tarihte sınavların durumuna ilişkin yeni bir açıklamanın da yapılması beklenirken günlerle ilgili bilgiler ise sınav takviminde yerini aldı.

    2021 İOKBS VE LGS NE ZAMAN YAPILACAK?

    Milli Eğitim Bakanlığı (MEB),2021 sınav takvimini yayınladı. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak merkezi sınav 6 Haziran'da olacak.

    Açık öğretim ortaokulu, açık öğretim lisesi ve açık öğretim imam hatip lisesi ile mesleki açık öğretim lisesi ikinci dönem sınavları 27-18 Mart'ta yapılacak.

    İlköğretim ve ortaöğretim kurumları bursluluk sınavı ise 25 Nisan'da.

    Açık öğretim ortaokulu, açık öğretim lisesi, açık öğretim imam hatip lisesi ve mesleki açık öğretim lisesi üçüncü dönem sınavı 3-4 Temmuz'da gerçekleştirilecek. Bu okulların birinci dönem sınavı ise 4-5 Aralık'ta olacak.

    Motorlu taşıt sürücü kursiyerleri e-Sınavı ile kalfalık ve ustalık teorik e-Sınavları, haftanın yedi günü 81 ildeki e-Sınav salonlarında randevulu sistemle gerçekleştirilecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow