hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2021 sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları açıklandı! MEB e-devlet sözlü sınav sonucu sorgulama

    2021 sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları açıklandı MEB e-devlet sözlü sınav sonucu sorgulama
    expand

    Milli Eğitim Bakanlığı 2021 sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları e-devlet üzerinden erişime açıldı. Adaylar “turkiye.gov.tr” adresi üzerinden “sözleşmeli öğretmenlik sözlü sınav sonucu sorgulama” bağlantısını kullanarak sonuçlara ulaşabiliyor. İşte e-devlet MEB mülakat sonuçları sorgulama adresi…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Milli Eğitim Bakanlığı’ndan öğretmen adaylarının merakla beklediği açıklama geldi. Kurumdan yapılan duyuruda mülakat sonuçlarının erişime açıldığı bildirildi. İşte sonuçlarla ilgili detaylar…

    E DEVLET SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK MÜLAKAT SONUÇLARI SORGULAMA 2021

    Önümüzdeki yıl MEB kurumlarında görev alacak öğretmenlerin tercihlerinde kullanacakları puanlar mülakat sonuçlarının da açıklanmasıyla birlikte netleşmiş oldu. Adaylar “turkiye.gov.tr” adresinden e-devlet’e TC kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak sonuçlarını öğrenebilecekler. “sözleşmeli öğretmenlik sözlü sınav sonucu sorgulama” bağlantısı üzerinden sonuçlar erişime açıldı.

    E-DEVLET MÜLAKAT SONUCU SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ…

    "SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK SÖZLÜ SINAV SONUCUNUZ BULUNMAMAKTADIR" HATASI

    Bazı adaylar ise sonuçlar açıklanmasına rağmen "sözleşmeli öğretmenlik sözlü sınav sonucunuz bulunmamaktadır" hatası alıyorlar. Sistemde yaşanan problemden dolayı bu hata birçok kişiye gösterildi. Yetkililer hatanın giderilmesinin ardından diğer adaylarda da sonuçların görüntülenebileceğini belirttiler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MEB SÖZLÜ SINAV SONUÇLARI İTİRAZ SÜRECİ NE ZAMAN?

    Sonuçların ilan edilmesinin ardından da 12-16 Temmuz tarihleri arasında mülakat sonuçlarına itiraz edilebilecek. İtirazların sonuçları ise 2 Ağustos’ta açıklanmış olacak. Tüm sıralamalar belirlendikten sonra 1-6 Eylül tarihleri arasında atama tercihleri alınacak. Atama tercihlerinin sonuçları ise 8 Eylül’de açıklanmış olacak. Adaylar yeterli puanlara sahipse 8 Eylül itibariyle görev alacakları okulları öğrenmiş olacaklar.

    HANGİ ALANLARDA EN ÇOK ALIM YAPILDI?

    Bakanlığın internet sitesinden sözleşmeli öğretmen atamasının yapılacağı alanlar ve kontenjanların listesi de açıklandı. Buna göre, en çok atama yapılacak alanlar sırasıyla 2 bin 883 kontenjanla sınıf öğretmenliği, 2 bin 94 kontenjanla özel eğitim, 1938 kontenjanla İngilizce, 1805 kontenjanla din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlikleri oldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow