hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Haberler... Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı ne zaman? Asgari ücret zam oranı ne kadar olacak?

    Haberler... Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı ne zaman Asgari ücret zam oranı ne kadar olacak
    expand

    2023 asgari ücret zam oranını belirlemek üzere komisyon toplantılarını gerçekleştirecek. Sendika temsilcilerinin ve hükümet kanadının katılımıyla gerçekleşecek toplantılar sonrasında 2023 asgari ücret zammı belirlenecek. Peki, Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısı ne zaman?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret tutarı için süreç yarın başlıyor. Bakanlık yetkilileri ile sendika temsilcilerinin bir araya geleceği toplantılarda beklentiler aktarılacak. Toplantıların sonrasında alınan karar ise 2023 asgari ücret zammını belirleyecek. Peki, komisyonda ilk toplantı hangi tarihte olacak?

    ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU İLK TOPLANTISI NE ZAMAN?

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 1 Aralık'ta TÜRK-İŞ ve TİSK başkanlarıyla bir araya gelecek. Bugünkü toplantıda Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantıları için takvim belirlenecek.

    2021 VE 2022'DE ÖNEMLİ ARTIŞLAR GELMİŞTİ

    2021'de brüt 3 bin 577 lira, net 2 bin 825 lira olarak uygulanan asgari ücrete, 2022 Ocak ayında tarihin en yüksek artışı yapıldı. Asgari ücret, yaklaşık yüzde 50 zamla brüt 5 bin 4 lira, net 4 bin 253 lira olarak belirlendi. Temmuz ayında yapılan zamla birlikte ise asgari ücret yüzde 30'luk bir artışla net 5 bin 500 liraya çıktı.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow