hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    3600 ek gösterge ne zaman çıkacak? AK Parti’den tarih açıklaması! İşte 3600 ek göstergede son durum

    3600 ek gösterge ne zaman çıkacak AK Parti’den tarih açıklaması İşte 3600 ek göstergede son durum
    expand

    3600 ek gösterge toplantıları sürerken AK Parti’den son dakika tarih açıklaması geldi. Binlerce kamu çalışanını yakından ilgilendiren gelişme sonrası ek gösterge için geri sayıma geçildi. Peki, 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak, son durum ne? İşte detaylar…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kamu çalışanlarının hem maaşlarında hem de emeklilik tazminatlarında önemli bir artışın gerçekleşeceği 3600 ek gösterge ile ilgili çalışmalarda sona yaklaşıldı. AK Parti’den oldukça önemli bir isimden tarih açıklaması geldi.

    3600 EK GÖSTERGE NE ZAMAN ÇIKACAK?

    AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu: "3600 ek gösterge temmuz ayına kadar çıkarılacak." ifadelerine yer verdi. Buna göre önümüzdeki günlerde çalışmaların tamamlanması ve 3600 ek gösterge meselesinin Meclis’e gelmesi bekleniyor. Temmuz ayına kadar göstergenin yasalaşması durumunda binlerce kamu çalışanı maaşların önemli bir artış yaşayacak.

    ÜÇÜNCÜ TOPLANTI NE ZAMAN, SON DURUM NE?

    Hükümet ve Memur-Sen'in taraf olduğu 3600 Ek Gösterge Komisyonu ikinci toplantısı tamamlandı. Üçüncü toplantı 10 Mayıs’ta yapılacak. İkinci toplantının ardından açıklamalarda bulunan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “3600 ek gösterge ve ek göstergelerin düzenlenmesi konusunda ikinci toplantıyı bugün tamamladık. İlk toplantıda kamudaki personel sayıları üzerinden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı üzerinden bir sunum yapılmıştı. İkinci toplantıda ek göstergenin çerçevesi nasıl olmalı konusunda teknik tartışmalar yapıldı ve bizim temel yaklaşımımız Memur-Sen olarak toplu sözleşme masasında sadece 4 meslek grubu üzerinden ifade edilen 3600 ek gösterge yerine tüm kamuyu içerisine alan 3600 ek gösterge ve göstergelerin düzenlenmesi şeklinde karar almıştık. Onun için bugünkü toplantıda tüm çalışanların kendisinin içerisinde bulunacağı, kapsam içerisinde kendisini hissedeceği bir genel memnuniyeti baz alan adaletli bir düzenleme konusunda temel yaklaşımımızı ve ısrarımızı ifade ettik” dedi.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow