hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Haberler... 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak? Ek göstergede son durum ne?

    Haberler... 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak Ek göstergede son durum ne
    expand

    Son dakika 3600 ek gösterge haberleri gösterge kapsamından yararlanacak olan binlerce kamu çalışanı tarafından takip edilmeye devam ediyor. Peki, 3600 ek göstergede son durum ne, ek gösterge ne zaman çıkacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    3600 ek gösterge ile ilgili son gelişmeler göstergen faydalanacak olan kamu çalışanlarının gündeminde yer almaya devam ediyor. 3600 ek göstergenin sonuçlandırılmasının ardından gözler bu kez EYT formüllerinde olacak. Peki, gösterge şu an hangi aşamada?

    EK GÖSTERGEDE SON DURUM NE?

    Kamu görevlilerinin beklediği 3600 ek gösterge için ilk toplantı geçtiğimiz haftalarda yapılmıştı. İkinci komisyon toplantısını ise 16 Mart 2022 tarihinde saat 10.30'da yapılması bekleniyor.

    3600 EK GÖSTERGE NE ZAMAN ÇIKACAK?

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, daha önce yaptığı açıklamada, 3600 ek gösterge düzenlemesi için mayıs ayını işaret etmişti. Bilgin ‘Mayıs ayında 3600 ek gösterge Meclis’e gelebilir. Kurumlar arası teknik çalışmalar devam ediyor.”, Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın ise, 'Toplu sözleşme kararımız gereği bir komisyon çalışmasıyla başlayıp 2022 yılı sonuna kadar hayata geçirme konusunda uzlaştığımız bir çalışmanın başlangıcını yapıyoruz.' açıklamasında bulunmuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    3600 EK GÖSTERGE NEDİR?

    Yapılan çalışmaların odak noktasında emekliler var. Unvan, sınıf, hizmet ve derecelere göre farklılık gösteren ek gösterge, bir başka adıyla da katsayı, devlet memurlarının çalışırken maaşlarının, emekli ikramiyelerinin ve emekli maaşlarının hesaplanmasında uygulanan bir hesaplama yöntemi. Emeklilik maaşı ve ikramiyesi bu hesaba göre yapılıyor.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow