hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    3600 ek gösterge ne zaman çıkacak, kimleri kapsayacak? Ek gösterge nedir, son durum ne?

    3600 ek gösterge ne zaman çıkacak, kimleri kapsayacak Ek gösterge nedir, son durum ne
    expand

    3600 ek gösterge ile ilgili son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Önce Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, ardından da Cumhurbaşkanı Erdoğan 3600 ek gösterge sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Peki, 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak, kimleri kapsayacak, son durum ne?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    3600 ek gösterge ile ilgili gelen açıklamalar süreçteki son durumu gösterdi. Çalışmaların devam ettiğinin belirtildiği açıklamalarda bu kez tarih verildi. İşte o açıklamalar ve gösterge kapsamına girenler…

    3600 EK GÖSTERGE SON DURUM NEDİR?

    Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, 3600 ek göstergenin kapsamına ilişkin çalışmayı başlatmak için bakanlıkla mutabakata vardıklarını belirterek, "Buna ilişkin startı kasım ayı içinde vereceğiz" dedi. 3600 ek gösterge teklifinin kendilerine ait olduğunu dile getiren Yalçın, "Toplu sözleşme kararı bize aittir. Buna ilişkin vaat Cumhurbaşkanımıza aittir. 2022 yılı içinde çalışacağız tamamlayacağız" diye konuştu.

    CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN 3600 EK GÖSTERGE AÇIKLAMASI

    Cumhurbaşkanı Erdoğan 11 Ekim’de yaptığı açıklamasında “Öğretmenlerimizi de kapsayan 3600 ek gösterge meselesini önümüzdeki yılın sonuna kadar çözüme kavuşturmayı planlıyoruz. Ana muhalefet partisi lideri 'Bu sözü biz verdik falan' Biz kuru kuruya söz vermeyiz, biz yaparız. Bizim için aslolan öğretmenlerimizin huzuru, refahı ve motivasyonudur.” ifadelerine yer verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    3600 EK GÖSTERGE NEDİR, NE İŞE YARAR?

    Memurların emekli olduklarında alacakları emekli aylıkları ile emekli olurken alacakları emeklilik tazminatının hesaplanmasında çeşitli göstergeler kullanılıyor. Bu göstergeler ise hesaplamayı dolayısıyla da maaşı ve tazminatı otomatik olarak etkiliyor. Ek göstergenin 2200’lerden 3600’lere çıkması durumunda sadece emeklilik tazminatında 20 bin liraya yakın bir artış bekleniyor. Aynı zamanda emekli maaşında da artış olacak.

    3600 EK GÖSTERGE NE ZAMAN ÇIKAR?

    Çalışmaların tamamlanmasının ardından gözler Meclis’te olacak. Konu Meclis’ten de geçerse bu kez Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayına gidecek. Ardından Resmi Gazete’de yayınlanarak yasalaşmış olacak. Ancak öncelikli olarak çalışmaların tamamlaması gerekiyor.

    Bu kapsamda 2022 sonunda ek göstergenin yasalaşması bekleniyor.

    EK GÖSTERGE KİMLERİ KAPSIYOR?

    Ek gösterge durumu yaklaşık 280 bin polis, 1.1 milyon öğretmen, 110 bin hemşire ve 110 bin din görevlisi olmak üzere toplamda 1 milyon 600 bin kişiyi etkileyecek.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow