hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    3600 ek göstergede son durum ne, gösterge kimleri kapsıyor?

    3600 ek göstergede son durum ne, gösterge kimleri kapsıyor
    expand

    3600 ek gösterge ile maaşlarında iyileştirme alacak olan milyonlarca memur konuyla ilgili son gelişmeleri araştırmayı sürdürüyor. AK Parti’den gelen açıklamaların ardından ek göstergenin ne zaman açıklanacağı merak konusu olmuştu. Peki, ek gösterge kimleri kapsayacak ve detaylar ne zaman belli olacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    3600 ek gösterge ile öğretmen, polis, hemşire ve din görevlileri gibi memurların maaşlarında önemli bir iyileştirme yaşanacak. İşte konuyla ilgili yapılan açıklamalar ve süreçteki son durum…

    AK PARTİ'DEN "EK GÖSTERGE" AÇIKLAMASI

    AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, 3600 ek gösterge hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

    AK Parti olarak vatandaşların ihtiyaçlarını ve beklentilerini bildiklerini aktaran Jülide Sarıeroğlu, 3600 ek gösterge çalışmalarının da en kısa sürede yasal olarak hayata geçeceğini dile getirdi.

    EK GÖSTERGENİN KAPSAMI GENİŞLEYECEK Mİ?

    Memur sendikalarınca, 3600 ek gösterge düzenlemesinin tüm kamu personelini kapsayacak şekilde genişletilmesi istenirken, düzenlemeyle öğretmen, polis, hemşire ve din görevlilerinin ek göstergelerinin yükseltilmesi bekleniyor.

    Düzenlemeden halihazırda bu görevlerden emekli olan vatandaşların da yararlandırılması öngörülüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Memurların aylık ücretlerinin, emekli aylıklarının ve emekli ikramiyelerinin hesaplanmasında uygulanan bir hesaplama yöntemi olan ek göstergenin yüksek olması, emekli aylığı ve ikramiyesinin yüksek olması anlamına geliyor.

    Ek gösterge rakamları unvan, hizmet sınıfı ve derecelere göre farklılık gösteriyor.

    NE ZAMAN YASALAŞACAK?

    3600 ek göstergenin ne zaman yasalaşacağı ile ilgili net bir tarih verilmedi. Ancak yeni askerlik sistemi ve yargı reformu kanunlarının tamamlanmadan ek göstergenin gündemde olması beklenmiyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow