hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    3600 ek göstergede son durum ne, uygulama kimleri kapsıyor?

    3600 ek göstergede son durum ne, uygulama kimleri kapsıyor
    expand

    3600 ek gösterge ile ilgili detaylar uygulama kapsamına giren kişiler tarafından araştırılmaya devam ediyor. Ek gösterge kapsamının genişlemesini isteyen kişilerse konuyla ilgili dilekçe vermeye hazırlanıyor. 3600 ek göstergenin onaylanmasının ardından yaklaşık 1,5 milyon memurun maaşında iyileştirme olacak. İşte siyasilerden yapılan son açıklamalar ve ek gösterge ile ilgili detaylar…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    3600 ek gösterge meselesinde son durum iyileştirmenin kapsadığı kişiler tarafından araştırılmaya devam ediyor. Maaşlarda artışı sağlayacak olan gösterge ile ilgili hükümet kanadından son açıklama AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu’ndan gelmişti. İşte gösterge ile ilgili bilinmesi gereken bazı detaylar ve yapılan açıklamalar…

    AK PARTİ'DEN "EK GÖSTERGE AÇIKLAMASI"

    AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, 3600 ek gösterge hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

    AK Parti olarak vatandaşların ihtiyaçlarını ve beklentilerini bildiklerini aktaran Jülide Sarıeroğlu, 3600 ek gösterge çalışmalarının da en kısa sürede yasal olarak hayata geçeceğini dile getirdi.

    TBMM’YE SUNULACAK

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçim öncesinde 3600 ek göstergenin, Meclis çalışmalarına başladıktan sonra ilk gündeme gelecek konulardan olacağını açıklamıştı.

    Meclis takvimine göre, kısa sürede gündeme gelmesi öngörülen yeni düzenlemeye ilişkin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı ile ilgili bakanlıkların çalışmaları sürüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öğretmen, polis, hemşire ve din görevlilerini kapsaması beklenen düzenlemeyle 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'ndaki ek gösterge cetveli yeniden belirlenecek.

    Ek göstergenin 3600'e çıkarılmasıyla memurların emekli aylıkları ve ikramiyeleri artacak. Böylece yaklaşık 1,5 milyon memurun ek gösterge beklentisi karşılanacak.

    KAPSAMI GENİŞLER Mİ?

    Memur sendikalarınca, 3600 ek gösterge düzenlemesinin tüm kamu personelini kapsayacak şekilde genişletilmesi istenirken, düzenlemeyle öğretmen, polis, hemşire ve din görevlilerinin ek göstergelerinin yükseltilmesi bekleniyor.

    Düzenlemeden halihazırda bu görevlerden emekli olan vatandaşların da yararlandırılması öngörülüyor.

    Memurların aylık ücretlerinin, emekli aylıklarının ve emekli ikramiyelerinin hesaplanmasında uygulanan bir hesaplama yöntemi olan ek göstergenin yüksek olması, emekli aylığı ve ikramiyesinin yüksek olması anlamına geliyor.

    Ek gösterge rakamları unvan, hizmet sınıfı ve derecelere göre farklılık gösteriyor.

    NE ZAMAN YASALAŞACAK?

    3600 ek göstergenin ne zaman yasalaşacağı konusunda resmi bir açıklama yapılmasa da konuyla ilgili çalışmaların tamamlanmasının ardından kısa süre içerisinde TBMM’ye teklifin sunulması bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow