"4+4+4 protestolarına izin yok"

12 yıllık kademeli eğitim yasa teklifine karşı İstanbul'da da protesto eylemleri yapılıyor. 4+4+4 eylemlerini değerlendiren İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, yürüyüşlere müsaade etmeyeceklerini söyledi, ''Herkesi kanunlara kurallara saygılı olmaya davet ediyoruz" dedi.
Vali Mutlu, Bahçelievler'de bulunan Siyavuşpaşa Meslek Lisesi'nde incelemelerde bulundu.
Mutlu, okul çıkışında kamuoyunda "4+4+4" olarak bilinen kademeli eğitimle ilgili protestolara valiliğin nasıl yaklaşacağı sorusunu yanıtladı.
Vali, "Tabii izinsiz olan hiçbirşeyi tasvip etmiyoruz. O nedenle herkesin yasalara uyması önemlidir. Biz bu konuyla ilgili yapılmış bir müracaat yok. Ama ifade ettiğiniz gibi herhangi bir beklentimizi de yok. Olursa emniyetimiz bununla ilgili tedbirlerini alır ama hiçbir zaman tavsiye etmeyiz izinsiz yürüyüşleri. İzinsiz bir yürüyüş yapılmasını arzu etmiyoruz" dedi.
Vali Mutlu, Ankara Valiliği tarafından izinsiz yürüyüşlere müsaade edilmeyeceği yönündeki açıklamayla ilgili ise, "Güvenlik güçleri gerekli tedbirleri alacaktır şeklindedir o. Biz de her zaman tedbirlerimizi alıyoruz. Kanunsuz izinsiz yürüyüşlere daha önce de müsaade etmedik. Dolayısıyla niteiği ne olursa olsun izinsiz olan hiçbirşeye müsaade edebilmemiz mümkün değildir. Herkesi kanunlara kurallara saygılı olmaya davet ediyoruz. Bunun ötesinde güvenlik güçlerimizin alacağı farklı bir tavır olmaz" diye konuştu.
Herhangi bir protesto yürüyüşü için başvuru yapılıp yapılmadığı sorusuna ise Vali Mutlu, "Şu ana kadar bize böyle bir müracaat yok" yanıtını verdi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
13 MAYIS ELEKTRİK KESİNTİSİ: İstanbul’da elektrikler ne zaman gelecek? BEDAŞ elektrik kesintisi 8 saate kadar çıkacak!
2025 ENGELLİLER HAFTASI MESAJLARI: Engelliler Haftası Ne Zaman? Resimli, Duygulu ve Anlamlı Engelliler Haftası Mesajları Burada!
Anne ve 2 çocuğu yangında can vermişti! Kan donduran şüpheye 2 yeni gözaltı!
ÖCALAN'IN AKIBETİ NE OLACAK? PKK'nın fesih kararı sonrası yargı süreci nasıl işleyecek?
HABER... Terör örgütü PKK fesih kararını açıkladı! İşte yol haritası