hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ankara bayram namazı saat kaçta? 2019 Kurban Bayramı namazı - Ankara

    Ankara bayram namazı saat kaçta 2019 Kurban Bayramı namazı - Ankara
    expand

    Ankara bayram namazı saati hemen her ilde olduğu gibi, Başkent’te de yaşayan vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Kurban Bayramı 2019 Ankara bayram namazı saati (11 Ağustos Pazar günü) Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından tespit edildi. Tarihi öneme sahip Hacı Bayram-ı Veli Camii ve Başkent’le özdeşleşen Kocatepe Camii başta olmak üzere kent genelindeki cami ve mescitlerde bayram namazı hazırlıkları tamamlandı. Peki, Kurban Bayramı 2019 Ankara bayram namazı saat kaçta? İşte, detaylar…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ankara bayram namazı saati, yani Kurban Bayramı 2019 Ankara bayram namazı saati Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından tespit edildi. Her yıl Kurban Bayramı’nda olduğu gibi bu yıl da tüm illerimizde olduğu gibi Başkent’te de vatandaşlar bayram namazı saatini araştırıyor. Başkent’in tarihi öneme Hacı Bayram-ı Veli ve Kocatepe Camisi başta olmak üzere kent genelindeki cami ve mescitlerde tüm hazırlıklar tamamlandı. Peki, Kurban Bayramı 2019 Ankara bayram namazı saati kaçta? Detayları sizler araştırdık. İşte, Ankara bayram namazı saati…

    Bayram namazı saatleri 81 ilde olduğu gibi Ankara’da da Arife günü itibariyle en çok araştırılanlar arsında yer alıyor. Güneşin doğuş saatinden 45 dakika sonra yani kerahat vaktiyle birlikte bayram namazı eda edilmeye başlanıyor. Diyanet işleri başkanlığı tarafından her gün olduğu gibi 2019 Kurban Bayramı’nın birinci günü olan 11 Ağustos Pazar günü Ankara’da güneşin doğuş saati hesaplanıp vatandaşlarla paylaşıldı. Yapılan hesaplamalara göre Ankara’da 11 Ağustos Pazar günü güneş saat 05.48’de doğacak. Peki, Ankara bayram namazı saat kaçta? İşte cevabı…

    Ankara bayram namazı saati: 06.33

    HACI BAYRAM-I VELİ CAMİİ

    Ankara'nın Ulus semtinde Augustus Tapınağı'nın bitişiğindedir. İlk yapılış tarihi 831 H. (1427/28) olan cami bugünkü haliyle 17. ve 18. asır camilerinin karakterlerini taşır. Cami uzunlamasına dikdörtgen bir plana sahiptir. Kuzeyde ve batıdaki son cemaat yeri sonradan ilave edilmiştir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türbenin güneydoğu duvarında kare planlı taş kaideli, silindirik tuğla gövdeli ve iki şerefeli minare bulunmaktadır. Caminin son cemaat yerinin güneye bakan çıkıntı duvarında sülüsle yazılmış kelime-i tevhid mevcuttur.

    Tek sahınlı iç mekân ahşap tavan ile örtülüdür. Tavanın ortasındaki altıgen biçimli büyük rozet altı sıra çiçekli bordürle çevrelenmiştir. Aynı rozet daha küçük ölçüde kadınlar mahfilinin batısındaki ek mekân tavanının ortasındaki dikdörtgen panoda da yer alır.

    Caminin iç mekân tavanındaki pervazlarda çiçek desenleri yer almaktadır. Kadınlar mahfilinde de aynı tip pervazlar kullanılmıştır.

    Caminin alt pencereleri dikdörtgen biçimindedir ve demir parmaklıklıdır. Dışta sivri kemerli nişlerle kuşatılmıştır. Üst pencereler sivri kemerli, alçı şebekeli ve vitraylı olup etrafları kalemişi bitkisel desenlerle çevrilidir.

    İç mekânın duvarlarındaki Kütahya çinileri pencere üstlerine kadar yerleştirilmiştir. Çinilerden sonra kalemişi palmetli bordürle düz duvara geçilir.

    Alçı mihrap kalıplama tekniği ile yapılmıştır ve mukarnas nişlidir. Mihrap alınlığında beş sıra halinde nesih yazılı Kuran sureleri yer almaktadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kelime-i tevhid yazısını süsleme olarak mihrap bordürlerinde de görebiliriz. Boyalı minber kündekârî tekniği ile yapılmıştır ve güzel bir işçilik sergilemektedir.

    Camideki ahşap üzerine boyama nakışlar Nakkaş Mustafa'ya aittir. Caminin 1714 yılında Hacı Bayram Veli'nin torunlarından Mehmet Baba tarafından tamir edildiği kıble tarafındaki iki kitabede yazılıdır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow