hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ankara Cuma namazı saati 31 Mayıs: Diyanet Ankara namaz vakitleri

    Ankara Cuma namazı saati 31 Mayıs: Diyanet Ankara namaz vakitleri
    expand

    Ankara Cuma namazı saati, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından “namaz saatleri” takviminde kamuoyuyla paylaşıldı. Başkent’te Cuma namazı kılacak vatandaşlar, hemen her hafta olduğu gibi bu hafta da yani 31 Mayıs Cuma günü öğle ezanı vaktini araştırıyor. Cami ve mescitlerde hazırlıklar tamamlandı. Ezan saati öncesi gözler Ankara Cuma vaktinde… İşte, 31 Mayıs Cuma namazı saati…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ankara Cuma namazı öncesi Hacı Bayram – ı Veli ve Kocatepe gibi Ankara ile anılan büyük camiler başta olmak üzere Başkent’teki cami ve mescitlerde hazırlıklar tamamlandı. Peki, bu hafta yani 17 Mayıs’ta Cuma namazı saat kaçta eda edilecek? Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Ankara 5 günlük ezan vakitleri tespit edilip kamuoyuyla paylaşıldı. İşte, 17 Mayıs Ankara Cuma namazı vakti…

    ANKARA CUMA SAATİ – 31 MAYIS

    Ankara Cuma namazı vakti, Diyanet İşleri Başkanlığı “namaz saatleri” takviminde yer aldı. Bilindiği üzere Cuma namazı öğle ezanı vaktinde eda ediliyor. Bu nedenle Cuma ezanı saati aynı zaman Ankara Cuma günü öğle namazı vakti… İşte 31 Mayıs Ankara namaz vakitleri;

    Ankara 31 Mayıs Cuma namazı saati: 12.51

    Cuma namazının hükmü nedir?

    Cuma namazı farz-ı ayındır. Farz oluşu Kur’an-ı Kerim, Sünnet ve icma ile sabittir. Yüce Allah, “Ey inananlar! Cuma günü namaz için çağrı yapıldığında, alışverişi bırakıp hemen Allah’ı anmaya koşun. Eğer bilirseniz bu, sizin için daha hayırlıdır. Namaz kılınınca artık yeryüzüne dağılın ve Allah’ın lütfundan nasibinizi arayın. Allah’ı çok zikredin ki kurtuluşa eresiniz.” (Cuma 62/9-10) buyurmaktadır. Hz. Peygamber de, “Cuma namazına gitmek, ergenlik çağına ulaşmış her Müslüman erkeğe farzdır” (Ebu Davud, Salat, 216; Beyhaki, es-Sünenü’l-Kübra, III/246) buyurmuştur. Cuma namazı, Hz. Peygamber döneminden günümüze kadar kılına gelmiş ve bunun farz olduğu konusunda herhangi bir farklı görüş ortaya çıkmamıştır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow