hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ankara iftar vakti: Ankara iftar saati akşam ezanı saat kaçta okunacak? 1 Haziran 2018 İmsakiye

    Ankara iftar vakti: Ankara iftar saati akşam ezanı saat kaçta okunacak 1 Haziran 2018 İmsakiye
    expand

    Ankara İftar vakti, Başkentte on yedinci gün oruçlarını açmak isteyen Müslümanlar için Diyanet tarafından açıklandı. Ankara iftar saati, akşam ezanı 1 Haziran 2018 tarihinde saat kaçta okunacak? 2018 İmsakiye üzerinden 1 Haziran'a dair bilgiler haber içeriğinde...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    1 Haziran 2018 tarihinde Ankara'da yaşayanlar iftarlarını açmaya hazırlanıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı 2018 Ramazan İmsakiyesi üzerinden Ankara sabah-akşam ezanı üzerinden 30 günlük takvimi yayımladı. Orucun bitmesine on dört gün kala Ankara'da imsak-iftar vakitleri saat kaçta?

    ANKARA İFTAR - İMSAK VAKTİ (SON 14 GÜN) SAATLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

    Oruca başlama süresi olarak da bilinen imsak vakti sabaha karşı, güneşin doğmasına yakın bir vakti işaret eder. Güneşin doğmak üzere olduğu esnada ufukta ağıran tanın hafifçe aydınlanmasıyla bu vakit başlamış olur. Ramazanayında oruç tutacak olan kişiler bu bölgenin aydınlanmasıyla oruca başlamış olurlar. Teknolojinin bulunmadığı eski dönemlerde kişiler bu çizgiye bakarak oruca başlayacakları süreyi belirlerdi. Ankara imsak vakti 1 Haziran 2018 03:24 geçe sona eriyor.

    Orucun tamamlandığı sürenin belirlendiği iftar vakti dini görevini yerine getiren kişinin ne zaman yeniden yemek yemeye başlayacağını gösterir. İmsak vakti ile başlanan oruç sahur vakti ile sona eder ve bir günlük oruç tamamlanmış olur.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ankara iftar vakti 1 Haziran 2018 20:18 geçe açılıyor.

    Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan Ramazan ayı ile ilgili yapılan açıklamanın bir bölümü şöyle; Yeryüzünü imar etme maksadıyla Cenab-ı Hak tarafından bizlere verilen ömür, mühim bir nimet ve sermayedir. Çoğu insan en büyük aldanış ve pişmanlığını, en büyük sermayesi ve imkânı olan ömür nimetini ve onunla doğrudan ilintili olan zamanın önemini idrak hususunda yaşamaktadır. Oysaki zaman ve mekânla sınırlı bir varlık olarak insanın en büyük farkındalığı ve en yüksek şuuru, vaktin kıymetini ve ehemmiyetini bilerek yaşamak olmalıdır. Kur’an-ı Kerim’de birçok ayette farklı boyutlarıyla zamana yemin edilmektedir. Özellikle tevhit inancının, iman şuurunun, hakikat bilincinin ve ahlaka dayalı bir tavrın inşa edildiği Mekke döneminde nazil olan ayetler içinde zamana yemini içeren ifadelerin varlığı, insanı bu konuda büyük bir dikkat ve tefekküre davet etmektedir. Söz konusu ayetler, çok çarpıcı şekilde zamanın önemine dikkat çektiği gibi, zamanın ortaya koyduğu hakikatlere de açıkça işaret etmektedir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow