hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakanlık'tan ''saygın tutum'' kararına itiraz

    Bakanlıktan saygın tutum kararına itiraz
    expand
    KAYNAKFelat Bozarslan / Diyarbakır / DHA

    Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Diyarbakır'da 2013 yılında 14 yaşındaki Z.B.'nin başına taşla vurup, bayıltarak tecavüz eden ve hamile kalmasına yol açan 22 yaşındaki Y.T.'ye ''saygın tutumu'' nedeniyle indirim uygulanarak 11 yıl 8 ay hapis cezası verilmesi kararına itiraz etti. Yargıtay'a temyiz başvurusunda bulunan Bakanlık avukatı Remzi Atalay dilekçesinde, mahkemenin verilen cezada haksız yere indirim yaparak, sanığa adeta bir ödül verdiğini savundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Diyarbakır 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nin saygın tutum indirimi yaptığı tecavüz davası ile ilgili Yargıtay'a temyiz başvurusu yaptı. Bakanlık avukatı Remzi Atalay'ın Yargıtay'a gönderilmek üzere 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne verdiği dilekçede dosya ile ilgili çarpıcı tespitler yapıldı.  

    Saygın tutum ne demek? Avukat Aydeniz Tuskan anlattı

    Mağdurun ruh sağlığının bozulduğu raporla kanıtlanmışken, mahkemenin takdirini sanık lehine kullandığını belirten Atalay, "Mahkeme, mağdurun ruh sağlığının bozulduğunu gösteren raporu göz ardı etmiştir. Sadece sanık lehine olan raporun sonuç bölümünü dikkat çekecek şekilde büyük harflerle ve kalın yazılarla gerekçeli karara geçirmiştir" dedi.

    14 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz sanığı "saygın tutum" indirimi aldı

    ''Sanığa ödül verilmiştir''

    Sanığın eylemini cebir ve tehdit ile işlediği belirtilen dilekçede, sanığa verilen cezada yarı oranında artırım yapılması gerektiği savunularak şöyle denildi:
    "Tüm raporlar olayın nasıl gerçekleştiğini açıkça ortaya koymasına rağmen, mahkeme tarafından haksız yere verilen cezada indirim yapılmış, adeta kendisine ödül verilmiştir. Ne yazık ki mahkeme bu kanaate varırken, yasal dayanaktan yoksun ve objektif yaklaşımdan uzak bir değerlendirme cihetine gitmiştir. Ceza yargısının görevi bir yandan ceza adaletini sağlamak, diğer yandan vicdanları tatmin etmeyi gerektirir. Mahkemenin objektif yaklaşım ve yasal dayanaktan yoksun verdiği kararın bozulması gerekir."  

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow