hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bauhaus Doodle oldu! Google'dan 100. yılda Bauhaus sürprizi

    Bauhaus Doodle oldu Googledan 100. yılda  Bauhaus  sürprizi
    expand

    Bauhaus Akımı dünyaca ünlü arama motoru Google tarafından Doodle yapıldı.  Arama motorunda Bauhaus Akımı Doodle’ını gören Google kullanıcıları 100. yılına ulaşan akımla ilgili detayları araştırıyor. Peki, Doodle yapılan Bauhaus Akımı nedir? İşte Bauhaus Doole'ı ile ilgili tüm merak edilenler...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bauhaus Akımı Google tarafından 100. yılında Doodle yapıldı. Google’da rama yapmak isteyen İnternet kullanıcıları Bauhaus Akımı Doodle’ı ile karşılaştı. Peki, 12 Nisan 2019 tarihi için özel olarak hazırlanan Doodle’a konu olan Bauhaus Akımı nedir? İşte, Bauhaus Akımı ile ilgili merak edilenler…

    BAUHAUS AKIMI NEDEN DODDLE OLDU?

    Bauhaus, 1919 yılında Almanya'nın Weimar kentinde kurulan ve dünyanın en seçkin mimarlarını ve sanatçılarını bir araya getiren bir okuldur. Bu yıl da okulun kuruluşunun 100. yılıdır. Bauhaus, zamanla bir okulun ötesine çıkmış ve yeni bir sanat akımına öncülük etmiştir. Mimari amaçlarla kurulan okul zamanla bir sanat ekolüne dönüşmüştür. Bauhaus Akımı’nın etkileri 21. Yüzyıla kadar uzanmış ve mimaride olduğu kadar endüstriyel tasarım ve şehir planlama gibi konularda etkisini göstermiştir. Bauhaus Okulu ile başlayan akım okulun kuruluşunun 100. yılı nedeniyle Google tarafından da Doodle yapıldı.

    BAUHAUS AKIMI’NIN ÖZELLİKLERİ

    Bauhaus Akımı'na göre mimarlık, ressamlık, heykeltıraşlık ve zanaatkârlık iç içe olmalıydı. Bu sanat akımının temelinde sanatsal ve uygulamalı öğretim yatıyordu. Bir önceki yüzyıla damga vuran Sanayi Devrimi'nin en önemli ürünlerinden olan makine, Bauhausçular tarafından önemli eleman olarak görülüyordu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bauhaus Akımı öncüleri; sanat ve zanaat konusunda yaşanan ikileme son verme amacında oldukları için endüstri ürünleri tasarımına da önem veriyorlardı. Her öğrenci kendi seçtiği çalışma atölyesine katılıp bitirdikten sonra, mecburi hazırlık kursunu tamamlamak zorundaydı. Böylelikle sanat, zanaat bilgisi, tasarım, endüstri, teknoloji ve uygulama bir araya getirilmişti.

    Bauhaus'ta özgünlük yaklaşımı benimsenmişti. Her sanatçıdan stil taklidi veya tekrarı yerine kendi tarzlarını oluşturması bekleniyordu.

    Sağlam temeller üzerinde kurulan ve ilkelerinden taviz vermeyerek varlığını devam ettiren Bauhaus Akımı, mimarinin yanında diğer sanat dallarını etkilemeye ve hatta yön vermeye devam ediyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow