hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bugün cuma namazı saat kaçta? Diyanet İstanbul cuma namazı vakti

    Bugün cuma namazı saat kaçta Diyanet İstanbul cuma namazı vakti
    expand

    Cuma namazı vakitleri Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her hafta kurumun resmi internet adresi üzerinden sorgulanabiliyor. İstanbul başta olmak üzere birçok bölgede ibadet görevini yerine getirecek kişiler “cuma namazı saat kaçta?” sorusuna yanıt arıyor. İşte il il cuma namazı saatleri ve Diyanet verilerinin esas alındığı vakitler…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cuma namazı saati bugün farklı bölgelerde namaz kılacak milyonlarca Müslüman tarafından araştırılmaya devam ediyor. Kurban Bayramı’nın idrak edileceği önümüzdeki günlerde birçok kişi kurban ibadetini yerine getirecek.

    Bu vesile ile haftanın cuma hutbesi konusunu “kurban ibadeti” olarak seçen Diyanet resmi internet adresinden haftanın hutbesini yayınladı. İşte Diyanet verileriyle esas alınan cuma namazı saatleri ve sorgulama yapacak kişiler için detaylar…

    • İSTANBUL CUMA NAMAZI SAATİ : 13.15
    • ANKARA CUMA NAMAZI SAATİ: 13.00
    • İZMİR CUMA NAMAZI SAATİ: 13.23
    • DİYARBAKIR CUMA NAMAZI SAATİ: 12.30
    • KONYA CUMA NAMAZI SAATİ: 13.01
    • TRABZON CUMA NAMAZI SAATİ: 12.33

    Diğer illerin cuma namazı saatleri içinse Diyanet’in sorgulama bölümünü kullanabilirsiniz. İstediğiniz ili ve ilçeyi seçerek namaz vakitleri sorgulaması gerçekleştirebilirsiniz.

    İL İL CUMA NAMAZI VAKİTLERİ İÇİN TIKLAYINIZ…

    HUTBEYE YETİŞEMEYEN KİŞİNİN NAMAZI GEÇERLİ Mİ?

    Diyanet’in konuyla ilgili bilgilendirmesi şöyle; Cuma namazında hutbe, namazın sahih olmasının şartlarından biridir. Hutbe okunmadan kılınan bir cuma namazı sahih değildir. Bu nedenle hutbe okunurken en az bir erkeğin hazır bulunması gerekir. Ancak cuma kılabilmek için hutbeye yetişmek ve dinlemek şart değildir. Buna göre, mazeretine binaen okunan hutbeye yetişemeyen veya hutbeyi duymayan kişinin kıldığı cuma namazı sahih olur.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CUMA NAMAZI KILINIŞI İÇİN TIKLAYINIZ…

    Hutbeyi dinlemeye yetişemeyen kimse, cuma namazının ikinci rekâtına bile yetişse, imam selam verdikten sonra ayağa kalkıp bir rekât daha kılarak cuma namazını tamamlar (İbnü’l-Hümâm, Feth, II, 63).

    CUMA MESAJLARI İÇİN TIKLAYINIZ…

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow