hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı

    Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı
    expand
    KAYNAKAA

    Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Bakanlar Kurulunun gündeminde koronavirüs ağırlıklı başlıklar görüşülecek. Bu çerçevede sokağa çıkma yasakları, hastanelerdeki son durum ve Bilim Kurulu önerileri de konuşulan konular arasında. İşte Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısına ilişkin ayrıntılar ve son dakika gelişmeleri

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bakanlar Kurulu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında video konferans yöntemiyle bir kez daha toplandı. Kurulun gündeminde koronavirüs ile mücadele başta olmak üzere birçok konu var. Çalışmaları Huber Köşkü'nden yöneten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dördüncü kez yapılan dijital kabine toplantısına da buradan başkanlık ediyor. Tedbirlerin son durumunun da masada olacağı toplantıda 23 Nisan kutlamalarına yönelik formüller de ele alınacak.

    SOKAĞA ÇIKMA YASAĞININ İLERİYE DÖNÜK FORMATI

    Toplantıda ilk olarak 23-24-25-26 Nisan'ı kapsayan dört günlük sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi önerisi masaya yatırılacak. Ancak bir süre önce gündeme gelen bu formüle Ramazan ayı öncesindeki yığılmayı önleme durumu kesinleştirilirse ancak başvurulabileceği belirtiliyor.

    MARKETLER AÇIK

    Konuyla ilgili bir formül de 23-24 Nisan'da dışarıdaki yoğunluğun artmaması için sadece marketlerin açık kalması ve diğer işyerlerinin tamamının kapalı olmasına dönük öneri olacak. Yine bu yönteme göre, 25-26 Nisan'da 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta son iki haftadır uygulanan hafta sonu sokağa çıkma yasağının devam etmesi öngörülüyor.

    Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    23 NİSAN KONUSU

    Kabinede gündeme gelecek üçüncü formül ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda tatil olması, 24 Nisan cuma günü işyerlerinin normal mesai yapması. Hafta sonu 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta sokağa çıkma yasağı uygulanması. Son karar Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakanlar Kurulu'nun. Tüm önerilerin artıları ve eksileri detaylarıyla ele alındıktan sonra son kararı Başkan Erdoğan verecek. Toplantıda Atatürk Havalimanı ve Sancaktepe'de inşa edilen koronavirüs hastanelerindeki son durum da ele alınacak. Erdoğan'ın helikopterle inceleme sırasında Sancaktepe'de yapılan hastanenin çevresinin süratle ağaçlandırılması için talimat verdiği de öğrenildi.

    KORONAVİRÜSTE PİK SÜRECİ VE RAMAZAN AYI OPERASYONU

    İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun iki haftadır 31 şehirde uygulanan hafta sonu sokağa çıkma yasaklarının sonuçları hakkında bilgilendirme yapacağı toplantıda gelecek hafta pik seviyeye ulaşması beklenen koronavirüsle mücadelede alınacak yeni tedbirler de detaylarıyla konuşulacak. Toplantıda yaklaşan Ramazan ayı öncesinde koronavirüse karşı şehirlerde ve ekonomide alınacak yeni tedbirler, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak yardımlar da görüşülecek. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 59 ülkedeki yaklaşık 25 bin Türk'ün Ramazan ayını evlerinde geçirmesi için 27 Nisan'da tamamlanması planlanan uçaklarla Türkiye'ye taşıma operasyonu hakkında son bilgileri paylaşacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow