hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Diyarbakır bayram namazı saati - 2019 Diyarbakır Kurban Bayram namazı saati

    Diyarbakır bayram namazı saati - 2019 Diyarbakır Kurban Bayram namazı saati
    expand

    Diyarbakır bayram namazı saati 2019 Kurban Bayramı namazını eda edecek vatandaşlar tarafından merakla araştırılıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı her il için olduğu gibi Diyarbakır bayram namazı saatini de tespit edip kamuoyuyla paylaştı. Peki, 2019 Diyarbakır bayram namazı saat kaçta? İşte Diyarbakır Kurban Bayramı namazı saati...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Diyarbakır bayram namazı saati yani 2019 Kurban Bayramı Diyarbakır bayram namazı saati Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından tespit edilip internet üzerinden vatandaşlarla paylaşıldı. Diyarbakır il genelindeki cami ve mescitlerde bayram namazını eda edecek vatandaşlar “2019 Kurban Bayramı Diyarbakır bayram namazı saat kaçta?” sorusunun cevabını araştırıyor. Sizler için merakla araştırılan bayram namazı saatlerini ve Diyarbakır bayram namazı saatini haberimizde derledik. İşte detaylar…

    Bilindiği üzere bayram namazı güneşin doğuş saatinden 45 dakika sonra kılınabiliyor. Cemaatle eda edilmesi gereken bayram namazı bireysel olarak kılınamıyor. Bu nedenle bayram namazı saati oldukça önemli. Saatin kaçırılması durumunda bayram namazının kılınamaması durumu da söz konusu... Diyarbakır il genelinde cami ve mescitlerde namaz öncesi hazırlıklar tamamlandı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen saatin gelmesiyle birlikte hep birlikte omuz omuza saf tutularak bayram namazı eda edilecek.

    Diyarbakır bayram namazı saati: 06.06

    YOLCUNUN KURBAN KESMESİ GEREKİR Mİ?

    Yolcu (seferî), kurban kesmekle mükellef değildir (el-Fetâva’l-Hindiyye, V, 576). Ancak kesmesi hâlinde sevabını kazanır. Kişi, kurbanını ikamet ettiği yerde kesebileceği gibi, bayram dolayısıyla veya başka bir sebeple gitmiş olduğu yerde de kesebilir. Seferî olması, kurban kesmesine ve kestiği kurbanın makbul olmasına engel değildir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Seferî iken kurban kesenler; bayram günleri içinde memleketlerine dönerlerse, yeniden kurban kesmeleri gerekmez. Kurban bayramının başında mukim iken kurban kesmeden bayram günlerinde sefere çıkana da vacip olmaz. Sefer hâlinde iken kurban kesmeyip de bayram günlerinde memleketlerine dönenlerin kurban kesmeleri gerekir (Kâsânî, Bedâi‘, V, 63).

    Başta Şâfiî mezhebi olmak üzere kurbanın sünnet olduğu görüşünde olanlara göre, seferîlik durumunda da aynı hüküm geçerlidir (Nevevî, el-Mecmû‘, VIII, 383).

    İL İL BAYRAM NAMAZI SAATLERİ İÇİN TIKLAYIN

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow