İLKAY ÇİÇEK KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, NERELİ? Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek Neden Gözaltına Alındı?
İzmir’in Menderes ilçesinde yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Belediye Başkanı İlkay Çiçek’in hayatı ve kariyeri merak konusu oldu. Kamuoyu, İlkay Çiçek’in kim olduğunu, kaç yaşında ve nereli olduğunu araştırırken, gözaltı kararının gerekçesi ile soruşturmanın kapsamına ilişkin ayrıntılar da yakından takip ediliyor. İşte hakkında en çok sorgulanan bilgiler ve son gelişmeler.
İzmir’de Menderes Belediyesine yönelik rüşvet ve irtikap iddiaları kapsamında operasyon düzenlendi. Soruşturma çerçevesinde Belediye Başkanı İlkay Çiçek’in de aralarında bulunduğu 13 şüpheli gözaltına alındı. Gelişmenin ardından İlkay Çiçek’in yaşamı ve siyasi kariyeri merak konusu oldu.
Menderes Belediyesi'ne gerçekleştirilen "rüşvet" ve "irtikap" operasyonunda Belediye Başkanı İlkay Çiçek dahil 13 kişi gözaltına alındı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, kapsamında “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma, Suç İşlemek Amacıyla Kurulan Örgüte Üye Olma, Rüşvet, İrtikap, Resmî Belgede Sahtecilik, Görevi Kötüye Kullanma ve İmar Kirliliğine Neden Olma" suçlarını işledikleri tespit edilen şüphelilere yönelik soruşturma yürütüldüğü belirtildi. Bu kapsamda yapılan çalışmalarda; aralarında Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek'in de bulunduğu 16 şüpheli tespit edildi. Şüphelilere yönelik gerçekleştirilen eş zamanlı operasyon neticesinde; 13 şüpheli gözaltına alındı. 3 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.
İlkay Çiçek 1986 yılında doğmuştur. 2026 yılı itibarıyla 40 yaşındadır. Eğitimini Eskişehir Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü'nde yapmıştır. İlkay Çiçek evli ve iki çocuk babasıdır. Siyasi hayatına 2013 yılında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) çatısı altında başlayan Çiçek, yerel yönetimdeki ilk önemli sorumluluğunu 2019 yerel seçimlerinde Menderes Cüneytbey Mahallesi Muhtarı seçilerek aldı. Sivil toplum ve kent yönetimi alanında aktif rol üstlenen Çiçek, 2020-2022 yılları arasında Menderes Kent Konseyi Kurucu Başkanlığı görevini yürüttü. Aynı dönemde Muhtarlar Dernek Başkanlığı görevinde de bulundu.