ORMAN YANGINI SON DURUM: İzmir Orman Yangını Kontrol Altına Alındı Mı? Menderes, Seferihisar, Gaziemir Yangında Son Durum Ne? İzmir Yangını Neden Çıktı? İklim Değişikliği mi, Sabotaj mı? AFAD ve İtfaiye Seferber Oldu!
İzmir yangını 2025, Türkiye’nin en önemli gündem maddelerinden biri olarak dikkat çekiyor. 29-30 Haziran 2025’te Menderes, Seferihisar ve Gaziemir ilçelerinde başlayan orman yangınları, şiddetli rüzgar ve kuru hava koşullarıyla hızla yayılarak yerleşim yerlerini tehdit etti. İzmir orman yangını son dakika haberlerine göre, Menderes Kuyucak ile Seferihisar Orhanlı arasında çıkan yangın, Doğankent Sitesi’ne sıçrarken, Gaziemir’deki Otokent Galericiler Sitesi’nde birçok araç zarar gördü. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Sakarya'nın Taraklı ilçesinde orman yangınlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Yumaklı, "Bilecik-Osmaneli ve Bolu-Göynük kontrol altına alındı. Sakarya-Bilecik sınırında devam eden yangın da büyük oranda kontrol altına alındı. Manisa Akhisar’daki de kısmen kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarına devam ediliyor. Bu soğutma çalışmaları önümüzdeki günlerde devam edecek." ifadelerini kullandı. Peki, İzmir orman yangını kontrol altına alındı mı? İzmir Menderes orman yangını ne durumda? Gaziemir orman yangını ne durumda? Seferihisar orman yangını ne durumda?

İzmir orman yangınını söndürmeye yönelik çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. İzmir'in Menderes ilçesinde çıkan orman yangınının ardından Gaziemir ve Seferihisar ilçeleri de alevlerle boğuşuyor. İzmir'de 4 köy 2 mahalle yangın nedeniyle boşaltıldı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı; İzmir, Denizli, Manisa ve Aydın'da toplamda 9 büyük yangın çıktığını belirtti. İzmir Menderes'te yazlık mahalle önlem olarak tahliye edildi, elektrik şebekesi devre dışı bırakıldı. Çok sayıda ev kullanılamaz hale geldi. İşte İzmir orman yangınına dair tüm detaylar...

İzmir’de 29-30 Haziran 2025’te Menderes, Seferihisar ve Gaziemir ilçelerinde çıkan orman yangınları, Türkiye’nin gündemine oturdu. Yangınların çıkış nedenine dair resmi açıklamalarda farklı iddialar öne çıkıyor. İzmir Valisi Süleyman Elban, Menderes Kuyucak ile Seferihisar Orhanlı arasındaki yangının ilk izlenimlere göre elektrik hatlarından kaynaklanmış olabileceğini belirtti, ancak kesin neden için soruşturma sürüyor.

Gaziemir’deki yangında ise henüz belirlenemeyen bir nedenle çöplük alanda başlayan alevlerin, rüzgarın etkisiyle ormana sıçradığı bildirildi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangınların çoğunun insan kaynaklı ihmallerden kaynaklandığını vurgularken, iklim değişikliği, yüksek sıcaklık, düşük nem ve şiddetli rüzgarların yangınların yayılmasını hızlandırdığını ifade etti.

İzmir Valisi Süleyman Elban, 5 mahallenin tahliye edildiğini ve 1113 personel, 122 arazöz, 74 su tankeriyle müdahalenin sürdüğünü açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 26-28 Haziran’da 150 yangına müdahale edildiğini ve 17 şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi. İzmir yangın son durum, yangın söndürme çalışmaları, tahliye edilen mahalleler ve hasar tespit raporlarıyla yakından takip ediliyor.

İklim değişikliği ve insan kaynaklı ihmallerin yangınları tetiklediği belirtilirken, AFAD, AKUT ve itfaiye ekiplerinin koordineli çalışması devam ediyor.


