hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Harun Kolçak neden öldü? Harun Kolçak kimdir?

    Harun Kolçak neden öldü Harun Kolçak kimdir
    expand

    Harun Kolçak neden öldü sorusuna cevap Prof. Dr. Oktar Asoğlu'ndan geldi. 90’lı yılların efsanevi şarkıcılarından olan ünlü şarkıcı 19 Temmuz’da rahatsızlandı, hastaneye kaldırıldı. Akşam vakitlerinde fenalaşınca yoğun bakıma kaldırılan Kolçak, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ünlü şarkıcının doktoru Prof. Dr. Oktar Asoğlu, dün gece Harun Kolçak’ın vefat ettiğini duyurdu. Bir zamanlar şarkılarıyla dillerden düşmeyen ünlü sanatçının sosyal medyadaki son paylaşımları…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Prof. Dr. Oktar Asoğlu, ünlü sanatçının ölüm sebebini “Prostat kanserine bağlı böbrek yetmezliği” olarak açıkladı. Kolçak, 19 Temmuz’da öğlen saatlerinde kusmadan ötürü hastaneye kaldırıldı, müşahede altına alındı. Akşam vakitlerinde fenalaşan ünlü sanatçı hemen yoğun bakıma kaldırıldı. Gece saatlerinde doktoru Prof. Dr. Asoğlu tarafından ölüm haberi verilince, sevenleri yıkıldı. Kolçak’ın sosyal medyada son paylaşımları büyük ilgi çekiyor.

    90’lı yılların unutulmaz şarkıcısı: Harun Kolçak kimdir?

    90’lı yılların unutulmaz şarkıcılarından olan Harun Kolçak 62 yaşında, İstanbul’da vefat etti. Doğumundan 5 gün sonra… 15 Temmuz 1955’te İstanbul’da doğan Kolçak, Yeşilçam’ın emektar oyuncularından olan Eşref Kolçak’ın tek çocuğudur.  Müziğe olan ilgisi çok küçük yaşlarda başladı. Saint Benoit Fransız Erkek Lisesi’nde ortaöğrenimine devam ederken bas gitar çalmayı öğrendi.

    SON SÖZÜ
    Harun Kolçak neden öldü Harun Kolçak kimdir

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İlk hocası Erkin KORAY oldu

    Profesyonel müzik yaşantısına, Erkin Koray ile çalışarak başladı. 1978 yılında Rıza Silahlıpo’da Ritm 68 Orkestrasına bas gitarist olarak katılan ünlü şarkıcı, askerlik dönüşü caz müziğine yöneldi. Bu dönemde Aydın Esen, Neşet Ruacan, Nükhet Ruacan, Erol Pekcan gibi ünlülerle çalışan ve deneyimini artıran sanatçı, bir çok ünlü ismin de yer aldığı Onno Tunç Orkestrası‘na katıldı.

    Ünlü sanatçının son doğum günü fotoğrafı

    Harun Kolçak neden öldü Harun Kolçak kimdir

    Burada, yedi yıl boyunca bas gitaristlik, vokalistlik ve solistlik yaptı. Orkestranın dağılmasının ardından bir süre vokalist olarak çalıştı. Bu arada, 1987 yılında katıldığı ve birinci olduğu yerel bir şarkı yarışmasında yaptığı düet ile büyük beğeni topladı.

    Ünlü şarkıcının büyük çıkışı kimin sayesinde oldu?

    Ünlü şarkıcının çıkış yapması 1991 yılında Onno Tunç ile ortak yaptıkları “Gir Kanıma” isimli albümle oldu. Bu büyük çıkıştan sonra müzik tarihine adını onaylamasına neden olan ikinci albüm “En Büyük Aşk” takip etti. Onno Tunç’un vefatından sonra İskender Paydaş ile çalışmaya başlayan sanatçı “En Büyük Aşk”, “Derman Olayım”, “İnsan Gülerken Ağlar” gibi bir çok parçada beraber çalıştı. Daha sonra 1995 yılında “Yanımda Kal” adını taşıyan üçüncü albümünü müzikseverlerin beğenisine sundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Son paylaşım...

    Harun Kolçak neden öldü Harun Kolçak kimdir

    Albümde çoğunun söz ve müziği ünlü şarkıcıya ait on şarkı yer aldı. Düzenlemelerini İskender Paydaş’ın yaptığı albümden iki şarkının söz ve müzikleri Adnan Ergil imzasını taşıyordu. “Korkuyorum”, “Dualarım Yoluna” ve “Yanımda Kal” gibi şarkılar unutulmaz şarkıları arasında yerini aldı.

    90’lı yıllar ve Poo-Rock’a geçişi

    Ünlü şarkıcı, üç yıl sonra 1998 yılında çıkardığı dördüncü albümünde bambaşka bir görünümle çıktı. “Teslim Oldum” adını taşıyan albümde, kendi çizgisinin yanı sıra pop-rock tarzının öne çıktığı dikkatleri çekti. Albümde yine kendi söz ve besteleri ağırlıkta olmakla birlikte İskender Paydaş, Eda Özülkü, Metin Özülkü, Eser Taşkıran, Günay Çoban gibi isimler de yer aldı. “Günahım Boynuna” albümün çıkış parçası olurken, sözlerini Sezen Aksu‘nun, bestesini Uğur Başar‘ın yaptığı “Yeniden” adlı parçayı Aşkın Nur Yengi ile birlikte seslendirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow


    Doktoru ölüm sebebini açıkladı

    Ünlü sanatçının ölüm sebebi: Prostat kanseri

    Prostat kanseri, Türkiye’de az görülen kanser türlerindendir. Prostat, erkek üreme sisteminin bir bölümüdür. Rektumun (kalın barsağın son kısmı) önünde ve mesanenin altında yerleşmiştir. İdrar akımını sağlayan üretra (idrar yolu) tarafından çevrilmiştir. Sağlıklı prostat bezi bir ceviz büyüklüğündedir. Prostat ,seminal sıvının bir kısmını üretir. Ejekülasyon esnasında seminal sıvı spermlerin dışarı atılmasını sağlar. Erkek hormonları (androjenler) prostatın büyümesini sağlar. Testisler testosteron dahil olmak üzere erkek hormonlarının esas üretim yeridir. Böbrek üstü bezi (adrenal bez) az miktarda testosteron üretir. Prostat aşırı büyüdüğü zaman üretraya baskı yaparak idrarın mesaneden penise akımını yavaşlatır ya da durdurur.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Prostat kanserinin belirtileri

    Erkeklerde çokça görülen bu kanserin hiçbir belirtisi olmayacağı gibi hastalar; idrar yapma ile ilgili problemler, ereksiyon zorluğu, semende veya idrarda kan ve sırt, bel, kalça ve uyluk ağrıları ile başvurabilirler. İdrar yapma ile ilgili problemler; idrar yapamama, idrar yapmaya başlama ya da durdurmada zorlanma, sık sık idrara çıkma, geceleri idrara çıkma, idrar akımında zayıflama, kesik kesik zorlanarak idrar yapma, ağrılı idrar yapma şeklinde olabilir. Bu belirtiler kanser dışı nedenlere (prostat büyümesi, enfeksiyon gibi) de bağlı olabilir. Bu belirtiler bulunduğunda bir üroloji uzmanına başvurmanız gerekmektedir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow