hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hatay bayram namazı saat kaçta? 2019 Kurban Bayramı namazı saati - Hatay

    Hatay bayram namazı saat kaçta 2019 Kurban Bayramı namazı saati - Hatay
    expand

    Kurban Bayramı 2019 Hatay bayram namazı saati Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından tespit edilip kamuoyuyla paylaşıldı. Cami ve mescitlerde omuz omuza saf tutup bayram namazlarını eda edecek vatandaşlar 2019 Kurban Bayramı Hatay bayram namazı saatlerini araştırıyor. Peki, 2019 Kurban Bayramı Hatay bayram namazı saat kaçta kılınacak? Merak edilen detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hatay bayram namazı saat kaçta? 2019 Kurban Bayramı Hatay bayram namazı saatini araştıran vatandaşlar Arife günü itibariyle bu sorunun cevabını araştırmaya başladı. Her ilde olduğu Hatay ilimizde de bayram namazı saatleri Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından tespit edilip kamuoyuyla paylaşıldı. Peki, Hatay bayram namazı saat kaçta? Merak edilen sorunun cevabını sizler için araştırdık. İşte, detaylar…

    Kurban Bayramı 2019 bayram namazı saatleri tespit edildi. Bayram namazı bilindiği üzere güneşin doğuşuyla birlikte değil bu saatten tam 45 dakika sonra kılınabiliyor. Bunun nedeni ise güneşin doğuşuyla birlikte başlayan ve 45 dakika süren kerahat vaktinde namaz kılınamıyor oluşu… Bu nedenle bayram namazı kerahat vaktinin bitimiyle birlikte eda edilmeye başlanıyor. Peki, Hatay bayram namazı saat kaçta?

    Hatay bayram namazı saati: 06.25

    KURBAN KESERKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

    Kurban keserken aşağıdaki hususlara dikkat edilmelidir:

    a) Usulüne göre bir kesim yapmış olmak için hayvanın yemek ve nefes borularıyla, iki atardamarından en az birinin kesilmesi gerekir. Bu şekilde yapılan bir kesim sırasında, hayvanın omuriliğinin kesilmesi mekruhtur. Bu konuda etlik kesim ile kurbanlık kesim arasında bir fark yoktur.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    b) Hayvanın canı çıkmadan başının gövdesinden ayrılmamasına özen gösterilmelidir.

    c) Kurban edilecek hayvana acı çektirilmemeli ve eziyet edilmemelidir. Bu nedenle hayvanlar ehil kişiler tarafından kesilmeli ve boğazlama işlemi süratli bir şekilde yerine getirilmelidir.

    d) Çevre temizliği için gerekli tedbirler alınmalıdır.

    f) Hayvanların bir diğerinin kesimini görecek şekilde yan yana bulundurulmamalarına azami özen gösterilmelidir.

    İL İL BAYRAM NAMAZI SAATLERİ İÇİN TIKLAYIN

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow