hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İftar saatleri 9 Mayıs 2020… İstanbul, Ankara ve İzmir için iftara ne kadar kaldı?

    İftar saatleri 9 Mayıs 2020… İstanbul, Ankara ve İzmir için iftara ne kadar kaldı
    expand

    İstanbul, Ankara ve İzmir iftar saati 9 Mayıs 2020 Cumartesi günü il genellerinde oruçların hangi saatte açılacağını gösterdi. Akşam ezanının okunmasıyla birlikte iftar vakti ile oruçlarını açacak binlerce kişi 2020 imsakiye sayfası üzerinden saatleri öğrenebiliyor. İşte bazı iller için iftar saatleri…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İftar saatleri cnnturk.com Ramazan sayfası içerisinde yer alan 2020 imsakiyesi üzerinden kolaylıkla öğrenilebiliyor. İllerde oruç tutan kişiler Ramazan ayı boyunca diledikleri ili seçerek o ile ilişkin namaz vakitleri bilgisine ulaşabiliyorlar. Diyanet verilerinin esas alınmasıyla oluşturulan imsakiye sayfasında yer alan bilgilere göre bazı iller için iftar saatleri şöyle…

    • İSTANBUL İFTAR SAATİ 20:16
    • ANKARA İFTAR SAATİ 19:58
    • İZMİR İFTAR SAATİ 20:17
    • GAZİANTEP İFTAR SAATİ 19:33
    • KONYA İFTAR SAATİ 19:55

    TÜM İLLERİN İFTAR VAKİTLERİ İÇİN TIKLAYINIZ…

    DİĞER ÜLKELERDE İFTAR VE BAYRAM NEREYE GÖRE YAPILIYOR?

    Fakihlerin çoğunluğunca tercih edilen görüşe göre; kamerî aylar, hilalin güneş battıktan sonra, yeryüzünün herhangi bir yerinden görülmesiyle başlar (Buhârî, Savm, 5, 11).

    Günümüzde ayın, hilal hâlinde nerede ve ne zaman görülebileceği, hatasız olarak, hesapla tespit edilebilmektedir. Yurdumuzda ve İslam ülkelerinin çoğunda takvimler bu hesaplamalara göre düzenlenmekte; Ramazan ve bayramlar da buna göre belirlenmektedir. Az sayıda bazı İslam ülkeleri ise, kamerî aybaşlarının tespitinde, ayın hilal şeklinde gökyüzünde görülebilecek hâlde bulunması zamanını değil, kavuşum anını veya hilalin kendi ülkelerinde de görülmesini esas almaktadırlar. İslam âleminde zaman zaman bizden bir gün önce veya bir gün sonra oruca başlayan ve bayram yapan ülkelerin bulunması bu sebepledir. Bu tür içtihat farklılığından doğan uygulamalar kimsenin ibadetine zarar vermez. Bu nedenle başka bir ülkede bulunan bir müslüman, bayramını bulunduğu ülkeye göre yapar. Bayram coşkusunu, bulunduğu yerdeki müslüman kardeşleriyle birlikte yaşar.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow