hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İl il cuma namazı saatleri Diyanet’in namaz vakitleri sayfasında

    İl il cuma namazı saatleri Diyanet’in namaz vakitleri sayfasında
    expand

    Cuma namazı vakti bugün namaza katılacak milyonlarca Müslüman tarafından araştırılmaya devam ediyor. Yeni haftada cuma hutbesinde önemli mesajların verecek olan Diyanet bu haftanın konusu olarak Kur’an ve sünneti seçti. İşte 22 Mart 2019 tarihli cuma namazı vakitleri ve namazlarda okunacak olan hutbe…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cuma namazı saati 22 Mart 2019 günü camilere akın edecek milyonlarca Müslüman tarafından araştırılıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı resmi internet adresi üzerinde yer alan namaz vakitleri sayfasından il il Cuma namazı vakti paylaşımlarını yapmayı sürdürüyor.

    Bazı illerdeki Cuma namazı saatleri şöyle;

    • İstanbul'da 13.16
    • Ankara'da 13.01
    • İzmir'de 13.24
    • Antalya'da 13.09
    • Bursa'da 13.16

    TÜM İLLERDEKİ CUMA NAMAZI SAATLERİ İÇİN TIKLAYINIZ…

    CUMA NAMAZININ ŞEHİRDE KILINMASI ŞART MIDIR?

    Diyanet İşleri Başkanlığı’nın cuma namazının kılınacağı mekanla ilgili soruya verdiği yanıt şöyle; İslam bilginleri cuma kılınacak yerin şehir veya şehir hükmünde bir yerleşim birimi olmasını şart koşmuşlardır. Bu hüküm Hz. Peygamberin (s.a.s.), şehir veya şehir hükmündeki bir yerin dışında Cuma namazının kılınmayacağına dair hadisine dayanmaktadır (Beyhakî, es-Sünenü’l-kübrâ, III, 179). Kaynaklarda geçen bu şehir şartının günümüzde, büyük veya küçük yerleşim birimi olarak anlaşılması gerekir. Zira Hz. Peygamber (s.a.s.), ilk cuma namazını, Mekke’den Medine’ye hicreti esnasında Salim b. Avf oğullarının ikamet ettiği Rânûnâ adı verilen bir vadide kıldırmıştır (İbn Hişâm, es-Sîre, I, 494).

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ayrıca Hz. Peygamber (s.a.s.), “Bir yerleşim biriminde, sadece dört kişi bulunsa bile, cuma namazı kılmak farzdır.” (Beyhakî, es-Sünenü’l-kübrâ, III, 255) buyurmuştur. Buna göre, farzı eda edecek sayıda cemaatin bulunduğu köy, belde, şehir gibi büyük veya küçük tüm yerleşim birimlerinde kılınan cuma namazı sahihtir. Şu kadar var ki, nerede kılınırsa kılınsın dinen yetkili mercilerden izin alınması gerekir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow