İsrail'in Gazze'yi tam işgal planı: İkinci aşamaya geçildi

İsrail, Gazze'yi tam işgal planı için ‘Gideon'un Savaş Arabaları’ operasyonunun ikinci aşamasının başladığını açıkladı. İsrail Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir, "Gazze’nin merkezi bölgesinde çatışmaları artırıyor ve Hamas’a verilen zararı derinleştiriyoruz. Bu hedef doğrultusunda önemli bir yedek personel seferberliği başlattık" dedi.
İsrail Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir, Gazze şehrine yönelik operasyonun ikinci aşamasına geçtiklerini duyurdu.
İsrail Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir, Gazze'deki ‘Gideon'un Savaş Arabaları’ operasyonunun ikinci aşamasının başladığını açıkladı. Zamir, Güney Komutanı Tümgeneral Yaniv Asor ve üst düzey birlik komutanlarıyla Gazze’de saha turu gerçekleştirdi.

Zamir, Gazze’de yapılan gözlemin ardından operasyonun ikinci aşamasına geçildiğini söyleyerek, “Gazze’nin merkezi bölgesinde çatışmaları artırıyor ve Hamas’a verilen zararı derinleştiriyoruz. Bu hedef doğrultusunda önemli bir yedek personel seferberliği başlattık. Hamas’ın ağırlık merkezlerine, onu yenene kadar saldırmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Hamas Hareketi'nin silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları ise Gazze kentini tümden işgal etmeyi hedefleyen İsrail'e karşı ‘Musa'nın Asası’ adlı operasyonu başlattığını bildirdi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR


ÇÖL DEĞİL, NEHİR! Avrupa'nın can damarı bu hale geldi: Tabanı yürüyüş yoluna dönüştü...

Cepheye Kim’in ordusu gidiyor! Zelenski duyurdu: Kuzey Kore Rusya'ya 50 bin asker gönderiyor…

Çin’de Dolphin Tayfunu alarmı: 1 milyon kişi tahliye edildi! 150 yıllık rekor kırıldı…

Netanyahu yine yan çizdi!

Mısır'dan İsrail'e Gazze çağrısı: Anlaşmaya uyun